ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe 9 noiembrie pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, un sfânt al zilelor noastre. Sfântul Nectarie îi ajută pe cei îndurerați care caută sprijin, ocrotire, tămăduire. Este un taumaturg al zilelor noastre, cunoscut ca vindecător de cancer și alte boli grave. Este grabnic ajutător femeilor la naștere, dar și celor care nu pot să rămână însărcinate.

Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie și ale Sfântului Efrem cel Nou au fost depuse în baldachinul din incinta Mănăstirii bucureștene Radu-Vodă, după ce mai întâi au fost purtate în procesiune, informează Basilica.

Sute de credincioși au participat la evenimentul care a deschis seria manifestărilor dedicate hramului așezământului monahal, ocrotit de Sfântul Nectarie.

Seara, începând cu ora 18:00, va fi oficiată slujba Privegherii în cinstea Sfântului Nectarie urmată de Taina Sfântului Maslu.

Sâmbătă, de sărbătoarea Sfântului Nectarie, hramul mănăstirii, vor fi săvârșite de la ora 08:30 Ceasul I, III, VI, Acatistul Sfântului, Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului. De la 18:00 va fi oficiată în cinstea Sfântului Efrem cel Nou slujba privegherii și Sfântul Maslu.

Sfintele moaște vor rămâne în baldachin spre cinstire până duminică seara.

Sfântul Nectarie este iubit în România, iar Mănăstirea Radu Vodă din București este cel mai cunoscut loc de pelerinaj dedicat Sfântului. Acolo se află și o părticică din moaștele sale. În București, moaștele Sfântului Nectarie se află și la Patriarhia Română, la Biserica cu hramul Sfinții Constantin și Elena din Cartierul Colentina.