ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Bădică, unul dintre cei mai vechi pescari sportivi profesioniști de crap din România, a murit subit miercuri, 7 iulie, la doar 46 de ani. Potrivit apropiaților, acesta s-a simțit rău de dimineață și s-a stins din viață în cursul serii, anunță Florin Pușcaș de la Știri pe Surse.

„Astăzi, fratele sufletului meu, Radu s-a dus mai repede la Dumnezeu. A fost cel mai generos și bun om pe care l-am întâlnit, o simfonie a bucuriei și a poftei de viața frumoasa! Un Om splendid care avea darul și harul de a risipi orice ingrijorare sau tristete! Te iubim, Grasule! Și ii invidiem pe ingeri căci ei sunt acum cu tine! Dumnezeu sa te mângâie si sa vegheze asupra familiei tale!”, scrie Oreste Teodorescu pe Facebook.

Sportivul pasionat de pescuit și judo era tatăl unei fete de doar 16 ani.

Radu Bădică era considerat o adevărată legendă a pescuitului sportiv din România. A făcut parte dintr-un grup restâns care a pus bazele acestui sport în România. Deținător a peste 300 de trofee din diverse competiții, Bădică a fost membru în prima echipă care a reprezentat România la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, în anul 2000. În același timp, a practicat și judo.

Dublu vicecampion național în Campionatul Național de Pescuit la Crap, Radu Bădică a câștigat de două ori Turneul celor 6 Cluburi din România. A pescuit pe majoritatea lacurilor mari din România și Europa, a format zeci de pescari și a fost o inspirație pentru mii de practicanți ai acestui sport.

A fost primul producător din România de momeală modernă pentru crap, numită "boilies", prima opțiune a pescarilor din toată lumea, vestitele "bile". A oferit consultanță multor proprietari care au luat lacuri seci și lăsate în paragină și au creat incinte de pescuit apreciate în toată Europa: Dyno Lake-Călărași, Lacul Corbu-Constanța, Sărulești, Moara Vlăsiei, Tâncăbești, Lacul Ianis, Hermes-Periș și altele, mai scrie Florin Pușcaș la Știri pe Surse.

Directorul Colegiului Tehnic din Turda, decedat la 58 de ani

Doru Mateescu, directorul Colegiului Tehnic Turda, s-a stins din viață în urmă cu o săptămână, în noaptea de joi spre vineri, 1 iulie.

Azi noapte-noapte a plecat spre ceruri bunul nostru coleg și prieten de-o viață, Doru Mateescu, directorul Colegiului Tehnic Turda.

Drum bun, printre îngeri, dragă Doru! Vei rămâne pentru totdeauna în sufletele nostre, triste acum, dar fii convins că ne vom aminti cu drag ce om minunat ai fost, totdeauna aproape de colegi, generos, altruist, gata să ajuți pe oricine avea nevoie de prezența ta, de sfaturile tale, de școala pe care ai iubit-o și căreia i-ai dedicat întreaga ta viață! 

Învățământul clujean pierde un dascăl cu vocație, un manager inspirat, dar mai ales un OM extraordinar! Condoleanțe familiei, Dumnezeu să le dea puterea de a merge mai departe!”, a anunțat șefa Inspectoratului Județean Școlar Cluj, Marinela Marc, citată de Știri de Cluj.

Profesorul avea 58 de ani.

Dumnezeu să-i ierte!