ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Abuzurile legate de satul Nădaș, sat retrocedat ilegal pe baza unor acte falsificate, continuă. Sătenii din Nadăş, care de aproape zece ani se luptă să demonstreze că retrocedarea s-a bazat pe un fals, sunt supuși unor noi presiuni, cărora le cad victime și jurnaliștii.

Executările silite în satul Nadăş, satul din judeţul Arad retrocedat cu totul, pe baza unor acte falsificate, merg mai departe. Marţi, un executor suspectat de fals în acest dosar a sosit la Nadăş pentru a executa casa şi terenul familiei Biriş, însoţit de un grup de jandarmi puşi pe fapte mari în faţa sătenilor adunaţi în faţa porţii lui Andrei Biriş, scrie cotidianul.ro. Abuzurile au mers până acolo încât jurnalistul de la Cotidianul a fost reținut abuziv de jandarmi.

„Am asistat la scene de-a dreptul halucinante! Am încercat să le explic jandarmilor şi executorului că acea hotărâre judecătorească pe care o aduseseră nu poate fi pusăîn executare, întrucât o altă hotărâre, a aceleiaşi judacătorii, excepta construcţiile, împrejmuirile şi bunurile. Mai mult, proprietarii prezenţi NU figurau în hotărârea aflată la executor. Să nu mai vorbim de faptul că DNA pusese sechestru asigurător pe sat. I-am informat de asemenea că pot fi părtaşi în acest caz la o infracţiune. Din nou, nimic! Veniseră croiţi să intre în curte cu executorul şi să evacueze, eventual să ia cu japca, locuinţa, cabana, animalele, maşinile şi anexele pe care NU aveau titlu executoriu. Au început apoi să tragă de oameni, desi constataseră că sunt paşnici. Nimeni nu i-a agresat pe jandarmi, nici fizic, nici verbal. Pe mine m-au reţinut, contrar voinţei mele, fără să-mi spună ce articol de lege am încălcat, informându-i la ce se expun”, a povestit Marcel Bărbătei, jurnalistul reținut.