ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi acuzații aduse clinicii private Sanador, acolo un copil de 1 an și 8 luni a murit după o intervenție chirurgicală la sfârșitul săptămânii trecute. O pacientă, în vârstă de 65 de ani, și-a pierdut viața ieri dimineață, în urma unui atac vascular cerebral (AVC). Familia pacientei a declarat pentru Mediafax că va da în judecată clinica, informeaza EVZ.ro

Trei frați au acuzat Sanador că mama lor a fost diagnosticată greșit de 3 ori, ceea ce i-a afectat starea de sănătate și a murit din cauza unui AVC. Medicii Sanador, clinica unde a fost internată femeia, spun că a fost îngrijită corect și că familia a semnat pentru fiecare gest medical

„În final, avea ceva tot de AVC în sensul că avea o venă înfundată. Acum a fost operată și ne-a spus că moare. (...) Toți doctorii, din ce am văzut, sunt incompetenți. Abia a patra oară au văzut că e blogaj de sânge. (...) O să îi dăm în judecată și să fim siguri că nu s-a greșit cum s-a greșit la ceilalți pacienți, la copil”, a declarat Constantin Rotariu, fiul femeii decedate. 
Fratele său, George Rotariu, a declarat pentru sursa citată că medicii nu le-au permis să o mute pe mama lor, atunci când au vrut să o ducă la o clinică din străinătate.


La rândul lor, medicii Spitalului Sanador au explicat că pacienta a fost îngijită corect. „Am explicat (n.r. - familiei) de-a fir a păr fiecare punct, fiecare gest terapeutic, în fiecare zi. Au înțeles care e gravitatea, au înțeles că intrăm în operație cu riscuri majore, am explicat și au înțeles că e posibil să nu depășim momentul operator”, a declarat medicul Bogdan Marțian.
Autoritățile au descins, ieri dimineață, la clinica Sanador, după ce un copil de 1 an și 8 luni a murit în urma unei operații de hernie inghinală. Cauza decesului a fost un șoc hemoragic survenit în urma unei hemoragii interne, au precizat reprezentanții Institutului Național de Medicină Legală (INML).