ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orașul Belgorod din Rusia a fost joi seara ținta unei noi serii de bombardamente ucrainene, la câteva ore după ce școlile din regiune au primit ordin să își prelungească vacanța din cauza riscului de noi atacuri, transmite Știripesurse.

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că cel puțin două persoane au fost rănite în ultimul atac, în timp ce canalele Telegram au difuzat ceea ce păreau a fi imagini cu mașini avariate în oraș.

"Conform datelor preliminare, sunt două victime. Un bărbat a fost rănit de schije în antebraț, iar celălalt a fost rănit de schije în tibie", a spus el.

"Sistemul nostru de apărare aeriană a operat deasupra orașului Belgorod și a districtului său. Zece ținte aeriene au fost doborâte în timp ce se apropiau de oraș", a adăugat Gladkov.
 

Deși Kremlinul încearcă de aproape doi ani să țină ascunsă de populația sa realitatea războiului, atacul asupra orașului Belgorod din 30 decembrie a arătat că teritoriul rus și civilii ar putea fi atrași în conflict.
 
Este cel mai mare număr de morți din Rusia de pe 24 februarie 2022, dată la care a început invazia Ucrainei: 25 de morți și aproximativ o sută de răniți în acest oraș de 335.000 de locuitori, situat la 50 km de granița cu Ucraina.

Belgorod a fost atacat a doua zi după un bombardament masiv al orașelor ucrainene, soldat cu 55 de morți, dintre care cel puțin 32 la Kiev, bilanțul cel mai sângeros pentru capitala ucraineană de la începutul războiului.

Joi, după atacurile din zilele precedente, autoritățile regionale din Belgorod au fost nevoite să prelungească vacanțele în școlile din municipiu și din localitățile învecinate. În colegiile tehnice și universitățile situate în localitățile afectate de măsuri s-a recomandat organizarea de sesiuni la distanță și, dacă este necesar, prelungirea vacanței.