ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriel Țuțu, șeful ROMARM, este anchetat de DNA în dosarul „Măști pentru MApN”. Potrivit ultimelor descoperiri, acesta nu doar că ar fi pus presiune la nivelul ministerului pentru a încheia anumite afaceri legate de așa zisele măști neconforme din perioada pandemiei, dar chiar ar fi pus la bătaie sume exorbitante. Prin urmare, el este anchetat sub săvârșirea de trafic de influență în formă continuată. 

Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer al României, ar fi acum doar un semnatar al contractelor. Pe de altă parte, există noi dezvăluiri cu privire la șeful ROMARM, prezentate de România Tv. 

Potrivit acestora, în aprilie 2020, chiar în timpul Stării de Urgență, Gabriel Țuțu i-a determinat pe cei din MApN să facă demersuri către Ministerul Apărării din Ucraina ca să pună la dispoziție un avion militar pentru a asigura transportul produselor medicale. Măștile neconforme urmau să fie transportate cu aeronava ucraineană, iar 40% din profit urma să intre în buzunarele celorlalte persoane implicate.

După doar două luni, în iunie, Țuțu și-a primit partea în contul mamei sale, 50.000 de lei, informează Realitatea, potrivit sursei citate. 

Procurorii DNA arată că pe fondul pandemiei de Covid-19, chiar din primele zile ale Stării de Urgență, directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu ar fi încheiat ilegal două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Afacerea era încheiată cu o asociere de firme din care făcea parte și o firmă controlată de Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer al naționalei, susțin procurorii. Potrivit DNA, Alex Pițurcă ar fi acceptat, în mod direct, condițiile impuse de șeful Romarm în schimbul comercializării măștilor către MApN.

Cu toate acestea, Gabriel Țuțu a fost lăsat în libertate și este cercetat penal în dosarul DNA unde este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și trafic de influență.