ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi dezvăluiri ies la iveală după ce Simona Halep a fost depistată cu roxadustat. Conform Știripesurse, sportiva nu a mai păstrat legătura în ultimul an cu specialiștii Agenției Națională Anti-Doping, cu care se consulta de obicei înainte de a urma vreun tratament.

Potrivit sursei citate, până anul trecut, Halep se afla într-un contact permanent cu reprezentanții Agenției, cu care se consulta prin intermediul unui membru al vechiului staff. Doar că Halep și-a schimbat staff-ul în 2022.

La US Open 2022, când a fost depistată pozitiv, Simona Halep era pregătită de Patrick Mouratoglou, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori ai planetei, încă din luna aprilie, moment în care sportiva a renunțat treptat la majoritatea colaborărilor cu vechii sale echipe.

Francezul Patrick Mouratoglou (52 de ani), spune că nu vrea să facă comentarii după ce eleva sa a fost prinsă dopată.

Replica acestuia a fost: „Pentru moment, nu comentez”, conform GSP.

Medicamentul care conține Roxadustat, substanță cu care Halep a fost testată pozitiv pentru dopaj, este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii, care facilitează circulația oxigenului în sânge
 
 
Amintim totodată că, în urmă cu o lună, Simona Halep, locul 9 WTA, a anunțat că nu va mai juca în acest an:

„Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente.”