ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă din 2020, cînd „problema covid” era la început, regimul liberalo-iohannist a folosit intimidarea cu ajutorul procuraturii ca mijloc cu care să-și impună narațiunea în opinia publică. În articolul Combaterea propagandei autorităților în problema covid se lasă cu dosare penale (linc) pe care l-am publicat în 11 mai 2020 arătam această tendință totalitară și dădeam 2 pilde de dosare penale care fuseseră deschise atunci de autorități: unul pentru faptul că la un spital din Botoșani pacienți infectați cu covid și o asistentă medicală cîntă și se distrează, ceea ce venea în contradicție cu pornografia fricii promovată de autorități, și unul pentru politicianul Viorel Cataramă, care ca să arate că nu trebuie să ne speriem de virus a mers într-un sat unde a îmbrățișat persoane infectate cu covid.
 

Presa nu a mai relatat despre rezultatul acestor dosare penale, fiindcă de fapt presa nu este interesată de adevăr. Bănuiesc că au fost clasate fiindcă din punct de vedere juridic nu aveau nici un temei. Scopul dosarelor și al mediatizării deschiderii acestora pare să fi fost intimidarea celor care critică ocîrmuirea în problema covid. Și nu e vorba neapărat de intimidarea persoanelor precum Viorel Cataramă ci a altora care ar fi dispuși să-i urmeze pilda și să facă acțiuni asemănătoare.

Politica de intimidare continuă însă, fiindcă cei care nu pot cîștiga dezbaterile prin argumente logice, doar la asta pot recurge, profitînd de faptul că au puterea politică. În mod special se dorește intimidarea medicilor, a acelora dintre ei pentru care nu s-a izbutit să se cumpere tăcerea cu măriri salariale (linc). Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, „văzînd situația dramatică a pandemiei în România”, a susținut „suspendarea tuturor medicilor care prezintă în spațiul public teorii nevalidate științific”, adică care pun la îndoială măsurile autorităților în problema covid. Ideile sale sînt lăudate de Raed Arafat, cum informează Digi24 (linc). Dar dacă s-a ajuns la o situație dramatică, e tocmai pentru modul cum autoritățile au gestionat pandemia pînă acum, Raed Arafat și corpul medical guvernat de Colegiul Medicilor fiind printre principalii vinovați. Dar așa se crează „consensul științific” – medicii nu vor mai îndrăzni să critice măsurile autorităților fiindcă se vor teme că vor fi suspendați și nu vor mai putea practica meseria destul de bănoasă pe care o au, iar celor care nu sînt medici li se va închide gura cu replica că ei n-au pregătire de specialitate.

Cu cît incompetența guvernanților e mai vădită, cu atît sînt mai agresivi (video – linc), spuneam într-una dintre adunările de protest din Timișoara, și acest lucru se vede mai ales în ultima vreme. Moda dosarelor penale făcute pentru luări de poziție publice care contestă narativa autorităților în problema covid revine odată cu amplificarea dezastrului în sistemul sanitar. „Dosar penal după ce o persoană a spus într-un live pe Facebook că spitalul modular ATI de la Piatra-Neamț este gol”anunță hotnews în 19 octombrie 2021 (linc), iar în 22 octombrie 2021 același hotnews anunță că s-a deschis dosar penal împotriva episcopului de Giurgiu (linc) care spusese într-o predică că multe vaccinuri sînt expirate și îndemnase oamenii să nu se grăbească la vaccinare.

Un nou caz de acest fel e a lui Vasile Irinel Cotoc, un bărbat pe care-l cunosc de la mitingurile împotriva restricțiilor legate de covid din Timișoara, care a făcut asemenea manifestări și în Arad. Acesta și-a permis să meargă la spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara și să filmeze în curte (vezi filmarea mai sus), unde nevăzînd activitate prea intensă a tras concluzia că știrile despre supraaglomerarea spitalelor datorită covidului sînt false. Ca urmare, anunță „Adevărul” (linc), poliția s-a sesizat din oficiu și i-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „comunicare sau răspîndire, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscînd caracterul fals al acestora, dacă prin acestea se pune în pericol securitatea națională”. Deși domnul Cotoc nu este o personalitate, știrea despre dosarul penal deschis pentru acesta a fost larg distribuită, de pildă pe hotnews (linc)Antena 3 (linc)g4media (linc)Libertatea (linc)ziare.com (linc)Pressalert (linc)Impactpress (linc)tion (linc)Expres de Banat (linc). Faptul că atît de multe mijloace de informare în masă au scris despre cazul Cotoc arată, după părerea mea, că autoritățile au dorit mediatizarea cazului tocmai ca să bage frica în cei care li se opun.

Din filmarea cu pricina se vede că omul n-a putut intra în spital ci a filmat doar în curtea acestuia. Cît a stat acolo a venit o singură ambulanță, a încercat să discute cu prezumtivii pacienți din ea dar n-a izbutit. Concluzia lui că supraaglomerarea spitalelor e o minciună propagandistică a autorităților e trasă pe baza a ceea ce a văzut în curtea spitalului. S-ar putea spune că filmarea e neconcludentă, fiindcă nu s-a filmat decît în curte și nu s-a intrat în spital (probabil nici n-ar fi fost lăsat să intre), dar nu văd cum s-ar argumenta că e faptă penală de răspîndire de informații false „cunoscînd caracterul fals al acestora”. Atîta vreme cît nu există transparență din partea autorităților, cînd în spitale nici măcar rudele pacienților nu sînt lăsați să intre (lucru care a început în 2020, odată cu declanșarea isteriei covid; înainte de asta nu s-a mai întîmplat să fie interzise vizitele rudelor și prietenilor la pacienți, cunoscut fiind că acestea îi ajută din punct de vedere psihic și le grăbește vindecarea), bănuielile că ceea ce spun autoritățile legat de situația din spitale e minciună sînt justificate.

Încă de la începutul isteriei covid, pe plan mondial există observația că știrile despre supraaglomerarea spitalelor sînt uneori false. Exista și o mișcare – #filmyourhospital (filmează-ți spitalul) – prin care oamenii erau îndemnați să meargă la spitale și să filmeze ce se întîmplă acolo, să nu aibă încredere în televiziuni. Filmările respective au fost intens cenzurate pe youtube, facebook și alte rețele, dar pot fi găsite de pildă pe bitchute (linc). Am prezentat și pe acest blog o asemenea filmare: Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video) – linc

Altă acțiune de acest fel este după protestul din 7 noiembrie 2021 din fața primăriei Timișoara, în care s-a cerut demisia primarului Fritz. „Duminică, după prînz, în fața Primăriei Timișoara a fost organizat un protest, la care au participat aproape 100 de oameni. Cum organizatorul manifestației anti certificat COVID nu a luat măsurile legale sanitare, acesta s-a ales cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”scrie Opinia Timișoarei (linc). Iată cum covidul e folosit ca pretext pentru anularea unuia dintre idealurile principale ale revoluției – libertatea de manifestare. Autoritățile doresc de fapt interzicerea participării la manifestații publice a celor care n-au certificat de vaccinare.
 
 
 
 (Manifestul „A căzut tirania!”, tipărit la Timișoara în 22 decembrie 1989 și care cuprinde revendicările enunțate în 21 decembrie 1989)


Asistăm acum, cu aceste dosare, la ceea ce C. J. Hopkins, într-un articol din 3 mai 2021 de pe saitul „Fabrica de Consimțămînt”, numea „criminalizarea dizidenței” (linc). Cu îngăduința autorului, tălmăcesc acest articol și pentru cititorii acestui blog. C. J. Hopkins pune accent pe situația din țara în care trăiește – Germania – și perioada cînd a scris articolul – mai 2021 – dar observațiile lui sînt valabile și pentru România.

Criminalizarea dizidenței

Una din trăsăturiile definitorii ale sistemelor totalitare este criminalizarea dizidenței. Nu doar stigmatizarea sau demonizarea dizidenței, ci și criminalizarea formală a acesteia și a oricărui tip de opoziție la ideologia oficială a sistemului totalitar. Capitalismul global înclina spre această cale de cîtăva vreme și acum se pare că e gata să facă acest pas.

Germania deschide calea. De peste un an, oricine pune la îndoială sau protestează față de „măsurile de urgență covid” ori la narativa oficială despre pandemie a fost demonizat de guvern și de presă și, trist dar nu complet de neașteptat, de majoritatea publicului german. Acum, această dizidență este în mod oficial „extremism”.

Da, așa e, în Nou-normala Germanie, dacă nu accepți ideologia oficială a statului, ești în mod oficial un „extremist” primejdios. Serviciile secrete germane (BfV) au născocit o nouă tagmă de „extremiști” astfel încît să aibă voie în mod legal să monitorizeze pe oricine bănuit că are convingeri „antidemocratice și/sau delegitimizează statul într-un fel care primejduiește siguranța statului” precum… proteste neviolente ori vorbit public împotriva, criticarea sau satirizarea așa-numitului „Nou-normal”.

Firesc, sînt puțin îngrijorat, deoarece m-am implicat în multe din aceste activități „extremiste”. Crimele mele de gîndire stau pe internet așteptînd să fie analizate de BfV. Probabil chiar acum tălmăcesc cu google acest articol și întocmesc o listă a tuturor celor care îl citesc, a prietenilor lor de pe facebook și urmăritorilor lor de pe twitter, a colaboratorilor profesionali, a membrilor de familie și a oricui pe care susmenționatele persoane le-au putut întîlni ori l-au menționat vreodată și care ar putea fi implicat în crime de gîndire asemănătoare.

Crezi că glumesc, nu-i așa? Nu glumesc deloc. Biroul Federal de Apărare a Constituției (BfV) monitorizează activ pe oricine pune la îndoială ideologia oficială a „noului normal”… pe „tăgăduitorii covidului”, „teoreticienii conspirației”, „antivacciniștii”, înfricoșătorii „querdenkers” (adică persoanele care „gîndesc în afara cutiei”) și pe oricine altcineva doresc care a refuzat să se alăture sectei covid (linc). Sîntem în mod oficial dușmani ai statului cu nimic diferiți de orice alți teroriști… sau, OK, puțin diferiți din punct de vedere tehnic.

După cum a relatat în ultima săptămînă New York Times (Serviciile secrete germane pun pe tăgăduitorii covidului sub supraveghere – linc) „primejdia care vine de la tăgăduitorii covidului ori de la conspiraționiști nu se încadrează în definiția grupurilor motivate politic, de extremă stîngă sau dreaptă ori de extremiștii islamici”. Dar, conform ministerului de interne german, noi, diavoleștii „tăgăduitori ai covidului”, „teoreticieni ai conspirației” și antivacciniști am „atacat statul însuși, conducătorii săi, afacerile, presa și globalismul”, am „atacat ofițeri de poliție” și „sfidat autoritățile civile”.

Mai mult, în august 2020, într-o repetiție a „atacului asupra Capitoliului” [Hopkins se referă aici la întîmplările din ianuarie 2021 din SUA, cînd manifestanții au pătruns în Capitoliu], insurecționiștii „tăgăduitori ai covidului” au urcat pe treptele parlamentului (adică Reichstagului). Desigur, Times uită să amintească că acest așa-zis „atac asupra Reichstagului” (linc) a fost făcut de un mic subgrup de protestatari cărora autoritățile germane le-au dat autorizația pentru adunare (separat de principala demonstrație, care a fost masivă și complet pașnică) pe treptele Reichstagului pe care poliția germană, dintr-un oarecare motiv, le-a lăsat total nepăzite. Avînd în vedere persoana căreia autoritățile germane i-au dat autorizația pentru protestul „treptele Reichstagului” – un cunoscut funcționar al Partidului Național Democrat, cu alte cuvinte, un neonazist, întreaga afacere mi se pare dubioasă… dar ce știu eu? Sînt doar un „teoretician al conspirației”.

Conform Al Jazeera, Ministerul de Interne german a explicat că acești extremiști ai gîndirii libere „își încurajează susținătorii să ignore dispozițiile oficiale și contestă monopolul statului asupra folosirii forței” (linc). Serios, îți poți închipui ceva mai primejdios? A urma fără vreo întrebare poruncile și a respecta monopolul statului asupra folosirii forței sînt piatra de temelie e democrației… ori, mă rog, a unui anumit fel de sistem politic.

Vedeți, aici sînt și eu, „antidemocratic”, „delegitimizînd statul”, ca să nu mai menționez „relativizînd holocaustul” (faptă penală în Germania) prin compararea unui sistem totalitar cu altul, cum am făcut în mod repetat pe rețelele de socializare și într-un articol publicat în noiembrie 2020 (linc), cînd parlamentul a votat „legea de apărare împotriva infecțiilor”, care nu are nici un fel de asemănare cu legea de acordare a puterilor speciale din 1933 (linc) [legea prin care parlamentul german i-a dat puteri sporite lui Hitler].

Nu este doar o problemă germană. Cum scriam într-un articol din februarie, „Războiul Noului Normal cu teroriștii interni” (linc), acesta este un război global, și abia a început. Conform Buletinului Sistemului Național de Consiliere despre Terorism (linc) [din SUA] (și a mașinii de propagandă din presa corporatistă liberală), „democrația” este sub o amenințare iminentă din partea acestor „extremiști violenți motivați ideologic care contestă autoritatea guvernamentală” și altor asemenea „nemulțumiri alimentate de narațiuni false” inclusiv de „supărare cu privire la restricțiile covid-19”.

Acești „extremiști violenți” tăgăduitori ai covidului se pare că și-au unit forțele cu „rasiștii suprematiști albi susținuți de Rusia, iubitorii de Trump naziști ai lui Putin (linc)” care au terorizat „democrația” în ultimii patru ani și aproape că au răsturnat guvernul american plimbîndu-se în interiorul clădirii Capitoliului fără aprobare, certîndu-se cu poliția, atacînd mobilierul și în general purtîndu-se nepoliticos și indisciplinat. Nu, n-au omorît pe nimeni, deși toată presa corporatistă a zis că au făcut-o (linc), dar a intra fără aprobare într-o clădire guvernamentală și a-ți pune picioarele pe masa de lucru a unui politician este aproape același lucru cu „terorismul”.

Oricum, nu e ca și cînd adevărul contează, nu cînd dezlănțui isterie în masă cu privire la „ruși”, „miliții suprematiste albe”, „extremiști tăgăduitori ai covidului”, „teroriști antivacciniști” și „molime apocaliptice”. Cînd lansezi o nouă ideologie oficială – o ideologie patologic-totalitară – și criminalizezi orice dizidență, nu contează respectarea faptelor. Contează doar să îngrozești la maxim oamenii.

Cum explica Herman Goering despre cum să conduci o țară în război (și principiul este valabil pentru orice mare tranziție, cum e și cea pe care o trăim acum): „Oamenii oricînd pot fi convinși să urmeze conducătorii. Asta e simplu. Tot ce trebuie să faci e să le spui că sînt atacați și să înfierezi pacifiștii pentru lipsă de patriotism și punerea patriei în primejdie”.

Recitiți cu atenție citatele din declarațiile ministerului de interne german și ale DHS [Department of Home Security = Departamentul pentru Siguranță Internă american]. Mesajul pe care ei îl trimit este cît se poate de limpede. Pare să nu fie ceva nou, dar este. Da, ne-au spus „sîntem atacați” și au denunțat critici, protestatari și dizidenți de 20 de ani (de cînd Războiul împotriva terorismului a fost lansat în 2001 și în ultimii 4 ani în războiul lor cu populismul – linc), dar acesta este un nivel nou de unire a narațiunilor oficiale și a respectivilor dușmani oficiali într-o narațiune singulară, agregată, în care dizidența nu va mai fi îngăduită.

În loc de asta, va fi criminalizată sau va fi patologizată.

Serios, recitiți acele citate. Guvernele capitalismului global și purtătorii lor de cuvînt din presa corporatistă ne spun, într-un fel fără echivoc, că „contestarea autorității” lor nu va mai fi îngăduită și nici dizidența față de narațiunile oficiale. Asemenea dizidență va fi declarată „primejdioasă” și mai presus de toate „falsă”. Va exista o singură, inviolabilă, „realitate” oficială. Orice deviere de la „realitatea” oficială sau sfidare a „autorităților civile” va fi etichetată „extremism” și va fi tratată în consecință.

Aceasta este esența totalitarismului: stabilirea unei ideologii oficiale inviolabile și criminalizarea dizidenței. Și asta este ceea ce se întîmplă chiar acum. O nouă ideologie oficială se stabilește. Nu o ideologie de stat ci o ideologie globală. „Noul normal” este această ideologie oficială. Tehnic, este o post-ideologie oficială, o „realitate” oficială, un „fapt” axiomatic pe care numai „criminalii” și „psihopații” îl pot tăgădui.

Voi analiza mai pe larg ideologia „noului normal” și „totalitarismul patologizat” în viitoarele mele articole și… îmi pare rău, probabil nu va fi distractiv. Pînă atunci vă dau alte două citate. Sublinierile îmi aparțin.

Richard Pan, senator al statului California, într-un articol din Washington Post: „Extremismul antivaccinist este asemănător cu terorismul intern” (linc), citat în Los Angeles Times:

„Acești extremiști încă nu au fost trași la răspundere, de aceea ei continuă să crească violența împotriva autorităților… Trebuie să avem voința politică să cerem ca teroriștii interni să sufere consecințe pentru cuvintele și faptele lor. Democrația și viețile noastre depind de asta… Ei se aliază cu rasiști suprematiști albi, cu teoreticieni ai conspirației și (alții) din extrema dreaptă”.

Și aici este Peter Hotez în revista Nature:

„Națiunile Unite și cele mai înalte nivele ale guvernelor trebuie să aibă abordări directe, chiar de confruntare cu Rusia, și să acționeze pentru destrămarea grupurilor antivacciniste din SUA. Eforturile trebuie să se extindă în domenile siguranței cibernetice (internetului), aplicării legilor, educației publice și relațiilor internaționale. Un grup operativ internațional de agenții la nivel înalt care să raporteze secretarului general al ONU ar putea evalua impactul deplin al agresiunii anti-vacciniste și să propună măsuri dure, dar cumpănite. Grupul operativ trebuie să includă experți care au avut de a face cu amenințări globale precum terorismul, atacurile cibernetice și armamentul nuclear, fiindcă anti-știința se apropie de nivele asemănătoare de primejdie. Devine tot mai limpede că pentru a înainta cu imunizarea e nevoie de o contraofensivă”.

Vom auzi mai mult din această retorică pe măsură ce această nouă și mai totalitară structură a capitalismului global se dezvoltă treptat… probabil este o idee bună să ascultăm cu atenție și să presupunem că noii normali vor exact ceea ce spun.