ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Ofițerii Comitetului de Investigații din Rusia, în cooperare cu agenți operativi, au reținut-o pe Daria Trepova sub suspiciunea că se află în spatele exploziei de la cafeneaua din Sankt Petersburg", a declarat Comitetul de Investigații, conform TASS.
 
Ofițerii Comitetului de Investigații au reținut-o pe Darya Trepova, suspectă în cazul exploziei dintr-o cafenea din Sankt Petersburg, care l-a ucis duminică pe reporterul de război Vladlen Tatarski, a declarat luni Comitetul pentru presă.
 
Woman arrested over killing of Russian military blogger in explosion in St Petersburg | World News | Sky News
 O activistă împotriva Războiului rus din... | News.ro
 
"Ofițerii Comitetului de Investigații din Rusia, în cooperare cu agenți operativi, au reținut-o pe Daria Trepova, fiind suspectată că se află în spatele exploziei de la cafeneaua din Sankt Petersburg", a declarat Comitetul de Investigații.

O explozie a avut loc în Streetfood-Bar nr. 1 de pe malul Universitetskaia, în centrul Sankt Petersburgului, pe 2 aprilie.
 
Reporterul de război Vladlen Tatarski, care organiza un eveniment acolo, a murit pe loc, iar peste 30 de persoane au fost rănite. Potrivit datelor preliminare, un dispozitiv exploziv cu o putere de peste 200 de grame de TNT a explodat în apropierea scenei. Anchetatorii și unitățile criminalistice lucrează în continuare la fața locului.

Duminică seara, agenții de poliție au percheziționat apartamentul lui Trepova din Sankt Petersburg, unde mama și sora acesteia au fost interogate. Potrivit rapoartelor preliminare, Trepova a fost cea care i-a înmânat lui Tatarski o statuetă umplută cu explozibil TNT. Ulterior, aceasta a fost căutată de poliție.