ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi manifestații de solidaritate cu familia Bodnariu, dar și cu ale altor români cărora norvegienii le-au luat copiii, au avut loc sâmbătă la Brașov,  la Zalău, dar și în Australia, la Brisbane, și in SUA, la Houston.
 
Pe lângă acțiunile de protest, continuă demersurile legale și diplomatice. În spațiul mediatic, jurnale de mare circulație în Norvegia încep să raporteze magnitudinea acțiunilor Anti-Barnevernet.
 
BBC pregătește un documentar, scrie popaspentrusuflet.

Sute de persoane, din care mare parte familii cu copii de toate vârstele, s-au adunat în Piața Sfatului din Brașov pentru a participa la un miting de solidaritate cu familia Bodnariu, dar și cu alte familii de români care locuiesc în Norvegia și cărora li s-au luat copiii de către autoritățile acestei țări, relatează agerpres.com.

Acest miting a fost organizat de Alianța Evanghelică din România prin intermediul bisericilor reprezentative din județul Brașov. 

"Prin acest miting de protest vrem să transmitem un mesaj opiniei publice din România și opiniei publice internaționale cu privire la faptul că în Norvegia, prin legislația care reglementează funcționarea Autorității de Protecție a Copilului — Barnevernet, sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului, în particular dreptul părinților de a crește copiii în acord cu propria credință, precum și dreptul copilului de a se bucura de căldura și protecția căminului părintesc. Prin acest protest public cerem autorităților române implicarea activă și fermă în vederea soluționării favorabile a situațiilor în care se află familiile de români din Norvegia, despărțite abuziv de copiilor", este mesajul pe care Alianța Evanghelică din România l-a transmis.


Manifestanții au purtat steaguri tricolore și norvegiene, dar și pancarte pe care erau scrie mesaje precum: "Nu vreau să cresc la străini", "Mai bine mamă săracă în România, decât mamă cu copii furați în Norvegia", "Copiii trebuie să crească în familie", "Luați mâna de pe copiii noștri", "Barnevernet lasă-mă acasă".