ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă zi de percheziții la casa groazei din Caracal. Anchetatorii analizează centimetru cu centimetru casa și curtea lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Astăzi va fi adusă și o aparatură specială care scanează la trei metri sub pământ. De asemenea, la locuința lui Gheorghe Dincă a fost adus și un excavator pentru a săpa în curte.

Anchetatorii au obținut un nou mandat pentru a face noi cercetări la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal. Aceștia au cerut ajutorul unor ingineri constructori pentru a scana gropile betonate, înainte de a le sparge astfel încât să nu fie distruse probele. Procurorii iau în calcul chiar demolarea casei lui Dincă.
 
âPână atunci, au fost audiați noi martori. Pe lângă declarații, aceștia au dat probe biologice și au fost amprentați, pentru a se stabili dacă au sau nu vreo legătură cu faptele de care e bănuit fostul mecanic auto.
 
Tot marți, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, care avea audiență la șeful DIICOT, a făcut noi dezvăluiri despre ancheta din Caracal, informează Antena3.

Cumpănașu susține că este nemulțumit de modul în care DIICOT a gestionat cazul Caracal, cel puțin la începutul anchetei.

„Am și le-am făcut la momentul potrivit aceste reproșuri și cu privire la comunicarea cu familia sau publică. E vorba de comunicarea cu populația. Este o luptă care nu se dă doar pentru acest copil minunat, care s-a dovedit un înger, un erou. Eu sper că este în viață. Oamenii din țara asta nu sunt concentrați pe caz că este un copil, ci pentru că și ei au copii. Nu aveți idee câte clanuri de muncă sunt în Italia și Spania pe acest subiect. Eu cred că DIICOT va avea multă muncă în următorii ani. Am să le reproșez și modul în care s-a făcut cercetarea la început. Lucrurile intră pe un făgaș normal totuși. Au început să meargă și pe alte piste. Încep să am încredere în ei”, a declarat Alexandru Cumpănașu, convins că Dincă nu este criminalul Alexandrei.

„Poate a omorât alte persoane, dar nu este criminalul Alexandrei. Cred că este doar un animal care are niște misiuni. Nu are nicio logică ceea ce s-a înâmplat acolo”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.