ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Săptămâna începe cu noi proteste ale angajaților din spitale. Chestiunile legate de sporuri îi scot iar în stradă pe angajații din diverse unități spitalicești.  Aceștia relamă că după regulamentul cadru al sporurilor acordate angajaților din sistemul sanitar, le-au fost diminuate sporurile cu până la 50%.

O parte a angajaților Spitalului „Bagdasar Arseni” au protestat și vineri, iar luni dimineață au reluat protestele în curtea unității medicale, reclamând că au ajuns să piardă din venituri chiar și 1/700 de lei, după reducerea sporurilor. Cei mai afectați sunt asistenții și infirmierii, care spun că au scăderi salariale între 1.000 și 1.700 de lei în urma aplicării noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, informează Romania Tv.

O delegație a protestatarilor ar urma să meargă la discuții cu conducerea spitalului.
 
Noi proteste ar urma să aibă loc luni și la Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală.

Protestul de la Craiova a început în jurul orei 8.00, când aproximativ 200 de angajați, în mare parte asistenți medicali și infirmieri, au ieșit în curtea spitalului, nemulțumiți că sporurile le-au fost diminuate cu procente între 20 și 50%.