Câteva mii de oameni au protestat duminică la Düsseldorf împotriva măsurilor impuse de autorități sub pretextul coronavirusului, relatează Agerpres. Astfel de proteste au avut loc la fiecare sfârșit de săptămână, în ultimele luni, în mai multe orașe din Germania, începând cu capitala Berlin. 

La protestul de duminică din Düsseldorf au participat între 10.000 (potrivit forțelor de ordine) și 50.000 de oameni (potrivit organizatorilor, gruparea regională Querdenken).

Manifestanții au afișat steaguri și pancarte cerând îmbrățișări în locul distanțării sociale. De această dată, poliția nu le-a mai cerut să poarte măști în aer liber, ci doar să păstreze distanța de 1,5 metri între ei. Reamintim că poliția a încercat în trecut să disperseze adunări similare sub pretextul nerespectării măsurilor de protecție de către participanți.

Pe celălalt mal al fluviului Rin, care străbate orașul, gruparea locală Düsseldorf Blocks a ținut o contramanifestație, acuzându-i pe militanții anti-restricții că ar avea printre ei activiști de extremă dreapta. O îngrijorare care nu se dovedește la fel de presantă atunci când alte adunări sunt deturnate sau chiar organizate de extrema stângă.