Câteva mii de persoane, conform unor estimări citate de Agerpres, au ieșit, duminică seara, în Piața Victoriei din București, în semn de protest față de modificările aduse legilor justiției în comisia parlamentară. Manifestanții au pancarte printre care se numără mesaje precum "Toți pentru justiție!" sau "Nu-mi furați viitorul

Traficul în zonă a fost restricționat, zona fiind asigurată de jandarmi călăre.

Printre participanții la protest se află și liderii PNL, Ludovic Orban și Raluca Turcan, președintele USR, Dan Barna, precum și foști miniștri tehnocrați, precum Raluca Prună, Vlad Voiculescu și Dragoș Pâslaru.

Zona este securizată de trupe ecvestre ale Jandarmeriei Române.
Protestul a fost organizat pe mai multe pagini de Facebook, mai multe organizații făcând apel la oameni să iasă în stradă. Principala nemulțumire este legată de modificarea legilor justiției.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews