ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nemulțumiți de așa-zisele creșteri salariale și de haosul din provocat de legea salarizării, medicii și asistentele participă luni la un protest de avertisment. Practic, 75% din personalul medical întrerupe lucrul începând cu ora 9:00 până la 11:00. Tot astăzi, liderii SANITAS se întâlnesc cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru a purta negocieri.

Principalele revendicări ale Federației Sanitas vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creșteri salariale pentru tot personalul din sănătate și asistență socială și negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate. 

Sindicaliștii din cadrul Federației Sanitas vor intra luni dimineața în grevă de avertisment, între orele 9:00 și 11:00, timp în care doar o treime dintre angajați își vor continua activitatea, a declarat Iulian Pope, prim-vicepreședinte Sanitas, conform Agerpres. Potrivit acestuia, urgențele vor fi asigurate, însă timpul de așteptare în spitale va crește pentru pacienții care nu reprezintă urgențe.

Liderul Sanitas a afirmat că se speră ca solicitările oamenilor să fie rezolvate în cadrul unor discuții care ar urma să aibă loc marți, la Guvern.  Altfel, amenință Iulian Pope, începând de vineri, 11 mai, se va intra în grevă generală pe termen nelimitat.