ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Norica Nicolai a afirmat că așteaptă de la Mugur Isărescu să spună oamenilor dacă își va propune, în viitorul mandat de guvernator al BNR, să găsească o soluție pentru „a opri această meteahnă a băncilor din țara noastră de a-și umple buzunarele pe seama românilor”, potrivit Mediafax. Mugur Isărescu este susținut de PSD și ALDE pentru un mandat la șefia BNR, a declarat luni Călin Popescu Tăriceanu. Propunerea în Coaliție ar fi venit din partea șefului Senatului în condițiile în care mandatul de guvernator al lui Isărescu expiră în această toamnă.

„Când băncile străine câștigă în România de trei ori mai mult decât media câștigurilor din UE, este... bine ca Mugur Isărescu să rămână guvernatorul Băncii Naționale, fiind probabil singurul om cu adevărat «de neînlocuit» în această țară. Nu știu dacă domnul Isărescu, care spunea că se mai gândește la un post de guvernator, se gândea cu adevărat la un nou mandat, dar cu siguranță există multe interese și mulți actori care se gândesc la «ce e bine»”, a scris Norica Nicolai, luni, pe Facebook.

Președintel Consiliului Național al ALDE a adăugat că un alt mandat al lui Mugur Isărescu ca guvernator al BNR înseamnă că binele este relativ, iar binele unora nu înseamnă mereu că este și binele comun.

„Sunt două lucruri certe în ecuația asta. Primul: binele este relativ. Al doilea: binele unora nu este întotdeauna binele comun. Ceea ce este bine pentru unii nu este bine și pentru români, care sunt deseori nevoiți să semneze clauze abuzive dacă au nevoie de un cont în bancă sau de un împrumut. Aștept o clarificare de la domnul Isărescu în care să ne spună dacă în viitorul mandat pe care și-l propune, are vreo soluție pentru a opri această meteahnă a băncilor din țara noastră de a-și umple buzunarele pe seama românilor”, a conchis Norica Nicolai.