Norica Nicolai a afirmat că așteaptă de la Mugur Isărescu să spună oamenilor dacă își va propune, în viitorul mandat de guvernator al BNR, să găsească o soluție pentru „a opri această meteahnă a băncilor din țara noastră de a-și umple buzunarele pe seama românilor”, potrivit Mediafax. Mugur Isărescu este susținut de PSD și ALDE pentru un mandat la șefia BNR, a declarat luni Călin Popescu Tăriceanu. Propunerea în Coaliție ar fi venit din partea șefului Senatului în condițiile în care mandatul de guvernator al lui Isărescu expiră în această toamnă.

„Când băncile străine câștigă în România de trei ori mai mult decât media câștigurilor din UE, este... bine ca Mugur Isărescu să rămână guvernatorul Băncii Naționale, fiind probabil singurul om cu adevărat «de neînlocuit» în această țară. Nu știu dacă domnul Isărescu, care spunea că se mai gândește la un post de guvernator, se gândea cu adevărat la un nou mandat, dar cu siguranță există multe interese și mulți actori care se gândesc la «ce e bine»”, a scris Norica Nicolai, luni, pe Facebook.

Președintel Consiliului Național al ALDE a adăugat că un alt mandat al lui Mugur Isărescu ca guvernator al BNR înseamnă că binele este relativ, iar binele unora nu înseamnă mereu că este și binele comun.

„Sunt două lucruri certe în ecuația asta. Primul: binele este relativ. Al doilea: binele unora nu este întotdeauna binele comun. Ceea ce este bine pentru unii nu este bine și pentru români, care sunt deseori nevoiți să semneze clauze abuzive dacă au nevoie de un cont în bancă sau de un împrumut. Aștept o clarificare de la domnul Isărescu în care să ne spună dacă în viitorul mandat pe care și-l propune, are vreo soluție pentru a opri această meteahnă a băncilor din țara noastră de a-și umple buzunarele pe seama românilor”, a conchis Norica Nicolai.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews