ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Norvegia a renunțat la majoritatea măsurilor COVID-19, inclusiv la distanțarea fizică, purtarea măștii și carantina, a anunțat sâmbătă guvernul, transmite Politico.

"Pandemia de coronavirus nu mai reprezintă o amenințare majoră la adresa sănătății", a declarat, sâmbătă,  premierul norvegian Jonas Gahr Støre.
 
"Virusul Omicron provoacă boli mult mai puțin grave și suntem bine protejați de vaccinuri", a declarat el, în ciuda faptului că infecțiile cu varianta Omicron au crescut în ultima vreme.

Începând de sâmbătă dimineață, cerințele de a păstra o distanță de un metru și de a purta o mască de protecție a feței sunt ridicate; adulții infectați nu mai trebuie să stea în carantină, dar sunt sfătuiți să rămână acasă timp de patru zile, potrivit Reuters.

De asemenea, guvernul a relaxat restricțiile de călătorie, renunțând la cerințele rămase de a avea asupra sa dovada unui test negativ. Dar guvernul a făcut o excepție pentru călătoriile în arhipelagul Svalbard, argumentând că serviciile de sănătate sunt limitate acolo.

Schimbarea vine ca urmare a sfatului Institutului de Sănătate Publică din Norvegia, care a afirmat că nu există beneficii clare în ceea ce privește întârzierea răspândirii coronavirusului prin măsuri restrictive.

Guvernul se așteaptă la o creștere a numărului de infecții pe măsură ce restricțiile sunt relaxate, dar a declarat că țara este bine asigurată pentru a face față unei creșteri.