ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a fost adus miercuri la sediul DNA pentru un nou dosar.

Potrivit unor surse judiciare, lui Vâlcov i se vor comunica noi acuzații de trafic de influență, fiind vorba despre fapte pe care acesta le-a săvârșit inclusiv în perioada în care era membru al Guvernului.

Conform surselor citate de B1 TV, Darius Vâlcov ar fi solicitat suma de 1.700.000 de lei pentru a interveni în deblocarea unor plăți. El cerea 10% din contracte pentru a-și folosi influența de senator, iar în momentul în care a primit banii ocupa deja funcția de ministru, informează surse judiciare. Suma a fost primită în două tranșe - prima în luna septembrie 2014, iar a doua în luna februarie 2015 când ocupa deja funcția de ministru. Vâlcov aștepta acasă gențile cu bani care îi erau aduse de șeful de cabinet sau de persoane apropiate din familie, aceștia având acces la seiful său. În fața lor număra banii, deși știa suma pe care urma să o primească. 

Fostul ministru al Finanțelor se află în arest preventiv din 2 aprilie în dosarul în care, luna trecută, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.