ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția română va demara controale în civil pentru a-i depista și amenda pe cei care nu respectă măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, potrivit unor surse guvernamentale. Decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Astfel, 20% dintre polițiști vor face controale și vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma, potrivit surselor citate. Cei care nu paoartă masca regulamentar și nu păstrează distanța riscă amenzi de la oamenii legii.

Măsura spionării oamenilor pe stradă de către polițiști în civil, pentru a fi prinși cu masaca jos, vine la o săptămână de la alegerile locale, despre care guvernanții, în frunte cu președintele Iohannis, spuneau că nu reprezintă un pericol și ne îndemnau pe toate canalele să mergem la vot. Și, în timp ce acum dictatura politico-sanitară impune noi restricții sub pretextul stopării răspândirii virusului,  politicienii liberali continuă să susțină planul politic al lui Iohannis de a a avea și „parlamentul său”, forțând organziarea alegerilor parlamentare, la 6 decembrie.

junul cărora ni se spunea că îmbolnăvirile au scăzut și singura precauție e disciplina personală, autoritățile se întrec din nou în declarații apocaliptice, care converg înspre adoptarea de noi restricții, ce presupun încălcarea mai multor drepturi fundamentale.

De asemenea, numărul TelVerde la care poate fi sesizată nerespectarea măsurilor sanitare va fi operaționalizat astfel încât să poată fi primite și fotografii sau înregistrări video. Pe baza acestora vor putea fi date amenzi, se pot deschide cercetări sau pot fi adoptate alte sancțiuni.

Numărul la care cetățenii pot sesiza nerespectarea regulilor este 0800.800.165.