ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Ramona Săseanu a câștigat șefia TVR după ce a concurat cu Monica Ghiurco și Cozmin Țîntă. Ghiurco a primit un singur vot, iar reprezentantul AUR, Cozmin Țîntă a obținut 5 voturi. De asemenea, Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a obținut 237 voturi pentru si 134 împotriva pentru funcția de director interimar general al Societății Române de Radiodifuziune. Candidatura lui Nicolae Voiculeț, din partea AUR, a fost respinsă, obținând 134 voturi pentru si 237 împotriva.
 
ȘTIREA INIȚIALĂ: Ramona Săseanu este noua propunere pentru șefia Televiziunii Române . Aceasta a fost  prezentatoare la TVR Craiova și a absolvit Facultatea de Drept și Administrație Publică, dar și Facultatea de Științe Economice, plus un master al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București și lucrează în presă din anul 1995, informează Evenimentul Zilei, potrivit News.ro

Potrivit informațiilor, numirea acesteia va fi votată de un plen reunit al Camerei Deputaților și Senatului. În prezent, Societatea Română de Televiziune este condusă de Doina Gradea , în timpul căreia Comisiile pentru cultură reunite ale Camerei Deputaților au respins rapoartele de activitate.

În schimb, USR PLUS a decis să sprijine candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societății Române de Radiodifuziune.

Săseanu mai este cunoscută publicului larg datorită campaniei electorale din 2020, unde a fost în centrul unui scandal după publicarea pe pagina de facebook a unui sondaj atribuit IMAS care îl dădea câștigător pe liberalul Nicolaea Giugea. Pe urmă, IMAS a dezmințit sondajul, iar Giugea a pierdut alegerile la distanță mare față de Olguța Vasilescu, informează G4MEDIA.

Ca produse jurnalistice, Suseanu precizează în CV calitatea de realizator-prezentator al emisiunii "Panorama Minorităților”, ocazie cu care a intervievat-o pe vrăjitoarea Elena din Craiova, persoană cu care jurnalista are o relație veche de amiciție, potrivit presei locale. Totodată, Săseanu a realizat și moderat și emisiunea  "Leacuri, Hapuri și Pilule” care a fost difuzată și pe TVR3, transmite EvZ.