ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o conferință de presă inedită, desfășurată în aer liber cu șeful Bisericii Anglicane și cu șeful Bisericii Scoției, Papa Francisc și-a repetat primele remarci făcute pe 25 ianuarie cu privire la necesitatea de a pune capăt legilor împotriva sodomiei, potrivit LifeSiteNews.

Observând că aproximativ 50 de țări au legi împotriva sodomiei, Francisc a declarat, în timp ce se întorcea dintr-o călătorie de șase zile în Africa: „Criminalizarea homosexualității este o problemă care nu poate fi ignorată".

Deși legile incriminează comportamente și nu înclinații, Papa Francisc a făcut o confuzie între cele două concepte în remarcile sale, spunând despre legile anti-sodomie: „Nu este o problemă: „Persoanele cu tendințe homosexuale sunt copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu îi iubește. Dumnezeu îi însoțește... Condamnarea unei astfel de persoane este un păcat. A incrimina persoanele cu tendințe homosexuale este o nedreptate".

Reverendul Iain Greenshields, moderatorul Bisericii Scoției, care permite „căsătoria" homosexuală în bisericile lor, l-a lăudat pe Francisc pentru remarcile sale, la fel ca și arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, episcopul principal al Bisericii Angliei, care permite binecuvântările homosexuale în bisericile lor. „Sunt întru totul de acord cu fiecare cuvânt pe care l-a spus acolo... Îl voi cita cu siguranță pe Sfântul Părinte. A spus-o atât de frumos și de exact", a declarat Welby.

În remarcile sale din 25 ianuarie, Papa Francisc a spus că Biserica Catolică trebuie să se implice în desființarea legilor care incriminează homosexualitatea și că episcopii catolici din Africa și din alte locuri care au astfel de legi au nevoie de o „convertire". Presiunea crescândă a Papei asupra Africii în special vine în același timp cu o presiune puternică din partea Occidentului pentru ca Africa să îmbrățișeze homosexualitatea. Presiunea a venit sub forma unor împrumuturi și subvenții care au fost condiționate de astfel de mișcări.

Cu toate acestea, episcopii catolici africani rămân ferm în sprijinul legilor anti-sodomie care protejează elevii de îndoctrinarea LGBT în sălile de clasă și, de asemenea, protejează societatea de pedofilie, bestialitate, pornografie, adulter, prostituție și alte perversiuni sexuale care destabilizează societatea.