ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Ce se ascunde de fapt în spatele presiunii guvernului de a vă monitoriza sănătatea mintală?” este articolul excelent scris de Dr. Joseph Mercola, publicat în The Defender. Acesta analizează pe scurt pașii care au fost parcurși până acum de guvernul american, cu scopul de a produce o supraveghere în masă și, evident, o subjugare a societății, instaurând în cele din urmă o nouă eră digitală. 

Povestea pe scurt:

  • Cu puțin timp în urmă, președintele Biden a propus înființarea unei noi agenții de cercetare biomedicală, după modelul Agenției americane pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA), pentru a promova tratamente pentru cancer, Alzheimer, diabet și alte boli.
  • Această agenție - Agenția pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul sănătății (ARPA-H) - este acum pe cale de a fi înființată și funcțională, cu un buget de 1 miliard de dolari din partea Congresului.
  • ARPA-H pare să fuzioneze securitatea națională cu „securitatea" în materie de sănătate într-un mod care ar putea duce la criminalizarea bolii și a „gândirii greșite.” .
  • Grupul de lucru pentru servicii preventive din SUA recomandă acum ca toți adulții americani cu vârsta de 65 de ani și mai tineri să fie supuși unui screening pentru probleme de sănătate mintală.
  • Recomandarea de depistare se încadrează exact în intenția inițială din spatele ARPA-H, care a fost de a monitoriza americanii pentru semne de avertizare neuropsihiatrică prin colectarea de date private de la dispozitivele electronice ale consumatorilor și de la furnizorii de servicii medicale. Inteligența artificială ar fi apoi folosită pentru a prezice dacă o persoană ar putea comite o infracțiune, astfel încât aceasta să poată fi oprită înainte de a se întâmpla.
  • Ulterior, președintele Biden a propus un plan de înființare a unei noi agenții de sănătate care să conducă SUA pe un drum futurist care să ducă la vindecarea cancerului, a bolii Alzheimer, a diabetului și a altor boli.


La vremea respectivă, jurnalistul de investigație Whitney Webb, autorul cărții „One Nation Under Blackmail" (O națiune sub șantaj), a avertizat că noua agenție de cercetare biomedicală - modelată după Agenția de proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării a națiunii - este de fapt un plan de fuziune a securității naționale cu „securitatea" în domeniul sănătății, într-un mod care ar  folosi „semnele de avertizare" atât fizice, cât și mentale pentru a preveni izbucnirea unor boli sau violențe înainte ca acestea să apară".

Potrivit lui Webb, „un astfel de sistem este o rețetă pentru o organizație tehnocratică de „pre-crimă" cu potențialul de a incrimina atât bolile mentale și fizice, cât și „gândirea greșită"."

Această agenție - denumită oficial Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată pentru Sănătate - este acum pe cale să  funcționeze, cu un buget de 1 miliard de dolari din partea Congresului, asta pentru început. Legea publică 117-103 a fost promulgată la 15 martie și a  a autorizat înființarea sa în cadrul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA, în cadrul Institutelor Naționale de Sănătate (NIH). Oficialii guvernamentali trebuie doar să pună la punct detaliile, cum ar fi programele și activitățile în care se va implica și (bineînțeles) ce fonduri „adecvate" actuale și viitoare vor fi necesare pentru funcționarea sa.

ARPA-H pare să se potrivească de minune cu „Ordinul executiv din 12 septembrie al lui Biden, privind promovarea biotehnologiei și a inovației în domeniul biofabricării pentru o bioeconomie americană durabilă, sigură și securizată", care, în esență, stabilește o linie de finanțare rapidă pentru proiectele de vis transumaniste. În acest ordin este specificată dezvoltarea tehnologiilor și tehnicilor de inginerie genetică „pentru a putea scrie circuite pentru celule și a programa în mod previzibil biologia în același mod în care scriem un software și programăm computere", precum și tehnologii genetice pentru a „debloca puterea datelor biologice" folosind  „instrumente de calcul și inteligență artificială". În plus, vor fi reduse „obstacolele pentru comercializare", "astfel încât tehnologiile și produsele inovatoare să ajungă mai repede pe piață".

ARPA-H este un vehicul făcut pe măsură pentru cercetarea biomedicală accelerată (a se citi slab testată și incredibil de periculoasă). La fel ca DARPA, ARPA-H se va concentra pe „cercetări cu risc ridicat”.

Deși ne gândim adesea la apărarea militară și la sănătatea publică ca la două domenii de preocupare foarte diferite, de-a lungul anilor cele două au fuzionat într-o măsură semnificativă, ceea ce, într-un fel, ajută la explicarea motivului pentru care Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor acționează acum în moduri care pot fi descrise cel mai bine ca un război secret împotriva sănătății publicului american.

În iunie 2002, președintele Bush a semnat directiva „Biodefense for the 21st Century", al cărei scop era de a promova un „cadru cuprinzător" pentru bioapărarea SUA, bazat pe ipoteza că America ar putea fi devastată de un atac cu arme biologice. Directiva a subliniat „pilonii esențiali" ai programului de bioapărare al SUA, inclusiv conștientizarea amenințărilor și evaluarea vulnerabilității, prevenirea și protecția, supravegherea și detectarea, răspunsul și recuperarea.

În 2002, administrația Bush a crescut  de cinci ori cheltuielile pentru bioapărare, ajungând la 317 milioane de dolari, iar în anul următor, bugetul a crescut la 2 miliarde de dolari. Bush a alocat, de asemenea, alte 6 miliarde de dolari pentru dezvoltarea și stocarea de vaccinuri în următorul deceniu. Omul ales de vicepreședintele Dick Cheney pentru a supraveghea cheltuirea unei mari părți din aceste sume uriașe de bani a fost Dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din 1984.

În 2003, responsabilitățile profesionale ale lui Fauci au fost extinse pentru a include toate cercetările civile de bioapărare, clasificate și neclasificate, și dezvoltarea de contramăsuri medicale împotriva amenințărilor teroriste cauzate de bolile infecțioase - și totul fără supraveghere. În toți acești ani, el a avut carte albă pentru a aproba și a desfășura orice cercetare în domeniul biodefensei pe care o dorea, fără ca cineva să-i spună altfel. Acum știm că Fauci a finanțat o gamă largă de cercetări riscante, inclusiv cercetări care ar fi putut avea un rol esențial în crearea SARS-CoV-2. Și în timp ce toate acestea sunt justificate în numele bioapărării, în realitate, toate cercetările în domeniul bioapărării sunt cercetări de război biologic. Totul are o dublă utilizare. În același timp în care este implicat în crearea de agenți patogeni letali capabili să devasteze populația globală, Fauci ar trebui să protejeze publicul american împotriva bolilor infecțioase. În cazul COVID-19, el a eșuat în mod clar, chiar dacă a prezis cu încredere că președintele Trump va trebui să se confrunte cu un focar infecțios.

În prezent, ARPA-H se află, de asemenea, sub umbrela Institutelor Naționale de Sănătate, la fel ca și NIAID. Așadar, avem practic două agenții de apărare și război biologic în mijlocul unei agenții de sănătate publică. Adăugați la aceasta faptul că, în ultimii aproape trei ani, „bioapărarea" a fost folosită pentru a le lua americanilor drepturile și libertățile constituționale, și începe să pară că agențiile noastre de sănătate publică au fost transformate în reprezentanți ai Departamentului Apărării, sau DOD. Inamicul desemnat este poporul american, iar armele de război sunt o combinație de agenți patogeni și tehnologii genetice sofisticate, create în laboratoarele finanțate de Fauci, precum și tehnologii de supraveghere și inginerie socială direcționate de DOD. Este logic să ne întrebăm de ce departamentul american de apărare și-ar îndrepta forța militară împotriva propriului popor, cel pe care ar trebui să-l protejeze. Răspunsul este că majoritatea națiunilor au fost infiltrate și, practic, preluate de interese globaliste care doresc să șteargă granițele naționale în favoarea unui consiliu de guvernare globală centralizată. Din păcate, SUA nu face excepție. Așadar, răspunsul scurt este că guvernul american nu atacă americanii din proprie inițiativă. Pur și simplu execută ordinele intereselor globaliste.

De ce? Aceasta este o întrebare la care este mai greu de răspuns. Probabil că unii au decis să se vândă la cel mai mare ofertant.

Alții cred cu adevărat în ideologiile tehnocrației și transumanismului pe care le susțin autorii Marii Resetări. Alții s-ar putea să nu-și dea seama de ce fac ceea ce fac. Ei doar execută ordinele și nu s-au gândit bine. Alții pot fi psihopați și pur și simplu nu le pasă ce se întâmplă, atâta timp cât își primesc leafa. Unii sunt eugeniști veritabili și vor să subțieze turma, cu atât mai mult dacă pot face un ban în acest proces.

Intenția inițială a ARPA-H: monitorizarea neuropsihiatrică

Concentrându-ne pentru o clipă asupra problemei monitorizării psihiatrice menționate mai devreme, Webb, în articolul său, a explicat modul în care susținătorii ARPA-H, în 2019, doreau ca Trump să o implementeze pentru prevenirea împușcăturilor în masă - nu a cancerului.

După cum a explicat Webb:

„ARPA-H nu este o idee nouă și exclusivă a administrației Biden; a existat o încercare anterioară de a crea un „DARPA pentru sănătate" în timpul administrației Trump, la sfârșitul anului 2019 ... În 2019, aceeași fundație și aceleași persoane care susțin în prezent ARPA-H a lui Biden l-au îndemnat pe președintele de atunci, Trump, să creeze „HARPA" [Health Advanced Research Projects Agency], nu cu scopul principal de a cerceta tratamente pentru cancer și Alzheimer, ci pentru a opri împușcăturile în masă înainte ca acestea să se întâmple prin monitorizarea americanilor pentru semne de avertizare „europsihiatrice”.

În ultimii ani, un singur om a fost forța motrice din spatele HARPA - fostul vicepreședinte al General Electric și fost președinte al NBC Universal, Robert Wright. Prin intermediul Fundației Suzanne Wright (numită după răposata sa soție), Wright a petrecut ani de zile făcând lobby pentru o agenție care ar dezvolta capacități biomedicale - instrumente de detectare, tratamente, dispozitive medicale, tratamente etc. - pentru milioanele de americani care nu beneficiază de sistemul actual.  Deși, la fel ca Biden, a ascuns scopul real al agenției, susținând că aceasta se va concentra în principal pe tratarea cancerului, propunerea pe care Wright a făcut-o în 2019 prietenului său personal Donald Trump i-a dezvăluit ambițiile sale de bază.

Așa cum a fost propus pentru prima dată de Wright în 2019, programul emblematic al HARPA ar fi SAFE HOME, prescurtarea de la Stopping Aberrant Fatal Events by Helping Overcome Mental Extremes (oprirea evenimentelor fatale aberante prin ajutorarea depășirii extremelor mentale).

SAFE HOME

SAFE HOME ar absorbi baze de date private de la „Apple Watches, Fitbits, Amazon Echo și Google Home" și alte dispozitive electronice de consum, precum și informații de la furnizorii de asistență medicală pentru a determina dacă un individ ar putea fi susceptibil să comită o infracțiune. Datele ar urma să fie analizate de algoritmi de inteligență artificială (AI) „pentru diagnosticarea timpurie a violenței neuropsihice.

Abordarea pre-crimă a Departamentului de Justiție, cunoscută sub numele de DEEP, a fost activată cu doar câteva luni înainte ca Trump să părăsească funcția; de asemenea, a fost justificată ca o modalitate de a „opri împușcăturile în masă înainte ca acestea să se întâmple”: La scurt timp după învestirea lui Biden, noua administrație a început să folosească informații din rețelele de socializare pentru a face arestări înainte de crimă, ca parte a abordării sale în vederea combaterii „terorismului intern”. 

Având în vedere istoricul companiilor din Silicon Valley care colaborează cu guvernul în chestiuni de supraveghere fără mandat, se pare că unele aspecte ale SAFE HOME ar putea fi deja active în secret sub conducerea lui Biden, așteptând doar ca formalizarea ARPA-H/HARPA să fie legitimată ca politică publică."

Conștientizarea totală a informațiilor

Potrivit lui Webb, legăturile ARPA-H cu DARPA sugerează că noua agenție este o nouă versiune a programului eșuat al DARPA, Total Information Awareness (TIA), un proiect de biosupraveghere lansat în urma evenimentelor de la 11 septembrie.

Scopul era de a dezvolta tehnologii informaționale capabile să detecteze automat eliberarea unui agent patogen prin „monitorizarea surselor de date netradiționale", inclusiv „date medicale prediagnostice" și „indicatori comportamentali".

În mod clar, se încerca identificarea amenințărilor bioteroriste prin spionarea publicului. „Acum, sub pretextul propunerii ARPA-H, TIA originală a DARPA ar reveni, în esență, în toate scopurile, ca o divizie proprie", scrie Webb. În acest amestec trebuie să adăugăm și Big Tech. Lista companiilor de tehnologie cu contracte DOD este una lungă, astfel încât multe tehnologii au scopuri duble. Facebook este doar un exemplu în acest sens. Acest scop dublu merge și în sens invers. De exemplu, armata americană dezvoltă dispozitive biometrice purtabile pentru a detecta COVID-19, aparent pentru a le permite americanilor să „se întoarcă la muncă în siguranță".

După cum a remarcat Webb:

„Deși prezintă interes pentru armată, aceste dispozitive portabile sunt destinate în primul rând utilizării în masă - un pas mare spre infrastructura necesară pentru resuscitarea unui program de biosupraveghere care să fie condus de statul care se ocupă de securitatea națională."

De asemenea, acum știm că guvernul SUA dă instrucțiuni ilegale platformelor tehnologice să cenzureze informații și persoane în numele său. Așadar, Big Tech este, de asemenea, cel mai bine privită ca o armă, mânuită de guvernul SUA în beneficiul cabalei tehnocrate care vrea să elimine națiunile și să conducă întreaga lume.

Era dictaturii digitale a venit peste noi

Astăzi nu mai există nicio îndoială că  „biosecuritatea" este justificarea favorită pentru necesitatea unei dictaturi digitale. Privarea ta de libertate este „pentru propria ta siguranță" și ar trebui să fii recunoscător. Dacă nu ești, statul biosecurității te etichetează drept un bioterorist criminal. Este ușor de înțeles, de fapt, de ce biosecuritatea este o stratagemă atât de atrăgătoare. Este ușor să îi faci pe oameni să se teamă de ceva ce nu pot vedea. Este ușor să falsifici o epidemie. Este ușor să scapi de oricine dorești, pur și simplu etichetându-l ca fiind o amenințare biologică și aruncându-l într-un lagăr, pentru a nu se mai auzi niciodată de el. Este ușor să convingi oamenii să se supună supravegherii, deoarece majoritatea se tem să nu se îmbolnăvească. Este ușor să-i faci pe oameni să se întoarcă unii împotriva altora, din nou pentru că le este frică să nu se îmbolnăvească. Tot ce trebuie să faceți este să declarați că oamenii care nu se maschează sau nu vor să primească ultima terapie genetică, sunt  o amenințare la adresa sănătății publice, iar cei din jurul lor se ocupă de hărțuire. Am descoperit chiar că este ușor să determinăm oamenii să se sinucidă voluntar prin administrarea unei injecții otrăvitoare și experimentale despre care nu știu nimic - din nou, pentru că le este frică să nu se îmbolnăvească.Este un plan bun.

Uitați-vă doar la cât de ușor au eliminat acești maniaci peste 5,9 milioane de oameni din întreaga lume cu SARS-CoV-2 (mulți dintre ei au fost uciși de protocoale de tratament intenționat necorespunzătoare) și cât de ușor elimină alte milioane de morți în exces din cauza injecției COVID-19. Toate acestea fără a trage un singur glonț sau a aprinde o singură cameră de gazare. Este uimitor, într-adevăr.

După cum a remarcat Webb:

„În fuziunea dintre „securitatea națională" și „securitatea sanitară", orice decizie sau mandat promulgat ca măsură de sănătate publică ar putea fi justificat ca fiind necesar pentru „securitatea națională", în același mod în care abuzurile în masă și crimele de război care au avut loc în timpul „războiului împotriva terorismului" de după 11 septembrie 2001 au fost justificate în mod similar de „securitatea națională", cu foarte puțină sau nicio supraveghere. Cu toate acestea, în acest caz, în loc să ne pierdem doar libertățile civile și controlul asupra vieților noastre externe, riscăm să pierdem suveranitatea asupra corpurilor noastre individuale. Inițiativa  BRAIN a NIH  a fost lansată, printre altele, pentru a dezvolta instrumente de înregistrare, marcare și manipulare a neuronilor precis definiți din creier care sunt determinați a fi legați de o funcție „anormală" sau de o boală neurologică. Noua agenție anunțată de Biden ar urma să integreze aceste inițiative din trecut, din epoca Obama, cu aplicații orwelliene sub un singur acoperiș, dar cu o supraveghere și mai redusă decât înainte. De asemenea, ar căuta să extindă și să generalizeze utilizările acestor tehnologii și, eventual, să se îndrepte spre elaborarea unor politici care să impună utilizarea lor. ARPA-H va fi folosită pentru a resuscita agendele periculoase și de lungă durată ale statului de securitate națională și ale contractorilor săi din Silicon Valley, creând o „dictatură digitală" care amenință libertatea umană, societatea umană și, potențial, însăși-definiția a ceea ce înseamnă să fii om."

Armata americană cheltuiește milioane de dolari pentru spionarea cetățenilor

În știri conexe, Vice a raportat recent că armata americană a achiziționat un instrument de monitorizare în masă numit „Augury", despre care se spune că captează totul „cu excepția mirosului de electricitate":

„Mai multe ramuri ale armatei americane au cumpărat acces la un instrument puternic de monitorizare a internetului care pretinde că acoperă peste 90% din traficul de internet din lume și care, în unele cazuri, oferă acces la datele de e-mail ale oamenilor, la istoricul de navigare și la alte informații, cum ar fi cookie-urile sensibile de pe internet, potrivit datelor contractate și altor documente. Instrumentul, numit Augury reunește o cantitate masivă de date și le pune la dispoziția clienților guvernamentali și corporativi ca serviciu plătit agențiile care se ocupă de anchete penale au achiziționat, de asemenea, această capacitate. Agențiile militare nu au descris cazurile lor de utilizare a instrumentului."

Potrivit Vice, Marina americană, Armata, Comandamentul cibernetic și Agenția de contrainformații și securitate a apărării au cheltuit cel puțin 3,5 milioane de dolari pentru a accesa acest instrument.

Întrebarea care se pune este de ce.

După cum notează Vice, mai degrabă decât să obțină un mandat corespunzător, agențiile americane achiziționează frecvent pur și simplu datele dorite, fie că este vorba de date de telefonie mobilă sau date de utilizare a internetului, de la companii private. În cazul lui Augury, acesta colectează aproximativ 93% din tot traficul de internet, inclusiv istoricul browserului, URL-urile vizitate, utilizarea cookie-urilor, datele de e-mail și, cel mai important, datele de captură a pachetelor de date legate de e-mail, desktop la distanță și protocoale de partajare a fișierelor. În total, este vorba de o cantitate uriașă de date capturate fără știrea noastră, care sunt apoi vândute pentru un profit considerabil de către o companie privată (și aceasta este doar una dintre multe altele) către agențiile guvernamentale care folosesc banii noștri din impozite pentru a ne spiona.

Google - cea mai mare mașină de spionaj din toate

Un jucător cheie în această închisoare digitală construită în jurul nostru, pe banii contribuabililor, este Google. Nu numai că este o masivă mașină de spionaj, capturând „fiecare cuvânt din fiecare e-mail trimis prin Gmail și fiecare click făcut pe un browser Chrome", dar este și un instrument cheie de cenzură. Sigur, este privat și poate face ce vrea, dar, de fapt, execută ordinele guvernului, deci nu este independent în nicio definiție serioasă a cuvântului.

Google este, de asemenea, un pionier și expert în inteligența artificială, necesară pentru o inginerie socială eficientă, iar ambele sunt componente cruciale ale sistemului de credit social al Marii Resetări.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews