ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Studiu: Poluarea atmosferică scade eficacitatea vaccinurilor anti-COVID”, titrează năvalnic G4 media. Persoanele expuse unor niveluri ridicate de poluare atmosferică cu particule PM2.5, dioxid de azot (NO2) și carbon negru (funingine) înaintea pandemiei de COVID-19 ar fi avut o reducere de 5-10% a răspunsului în anticorpi după ce s-au vaccinat anti-COVID, ar arăta un studiu efectuat de cercetători spanioli, potrivit agenției EFE, citată de site-ul soroșist și anticreștin în cauză..

Cercetarea publicată miercuri ar fi constat în analiza datelor a 927 de voluntari cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani, care au răspuns unor chestionare și au dat probe de sânge în vara anului 2020, imediat după primul lockdown, și în primăvara lui 2021, după începerea campaniei de vaccinare anti-COVID.

Toți voluntarii au fost vaccinați cu unul dintre serurile Pfizer, Moderna sau AstraZeneca.

Rezultatele ar fi arătat că, în cazul persoanelor care nu au fost infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, expunerea pre-pandemică la PM2.5, funingine și NO2 a fost asociată cu o scădere între 5% și 10% a nivelului de anticorpi induși de vaccin, scădere observată atât în cazul răspunsurilor timpurii (IgM), cât și a celor tardive (IgG).

„Poluarea atmosferică poate provoca o inflamație cronică, ce s-a asociat cu un efect negativ asupra eficacității vaccinurilor”, au afirmat Carlota Dobańo și Cathryn Tonne, cercetătoare la ISGlobal. „Constatările noastre confirmă studii conform cărora contaminanții organici persistenți reduc răspunsul vaccinurilor în cazul copiilor”, mai adaugă ele.

Totuși, efectul poluării asupra imunității hibride (infectare plus vaccinare) „are nevoie de investigații suplimentare”, mai menționează echipa ISGlobal.

Studiul pare să aibă următoarea concluzie: o lume „fără poluare” ne va oferi și o mai bună vaccinare.

Oare din cauză poluării o fi murit și IT-istul injectat cu 3 doze AstraZeneca - în condițiile în care până și Australia  A INTERZIS serul experimental?

Citiți și MAREA ÎNȘELĂTORIE PFIZER - COMIRNATY. Vaccinurile provocă MAI MULT RĂU DECÂT BINE. Eficiența reală: 0,84%! O Alianță de peste 500 de medici canadieni face demonstrația într-un STUDIU VIDEO extraordinar însoțit de DOVEZI INCONTESTABILE