ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul sibian agreat de Sistem vaccin.live se laudă că oferă celor vaccinați propriul buletin care îi va face, potrivit paginii, să participe „în siguranță” la evenimente culturale și sportive, dar și „să se bucure de vară” la terase și restaurante, anunță platforma, potrivit Ora de Sibiu. Operațiunea este la limita legii întrucât solicită cetățenilor date personale, inclusiv CNP-ul, pentru a elibera pretinse „acte” eliberatoare, deși, potrivit propriei descrieri, site-ul este o entitate privată, nu este o entitate oficială și nu poate elibera documente oficiale. Folosirea denumirii de Buletin este din start înșelătoare, dând impresia cetățeanului că este o inițiativă oficială.
 
Nimeni nu poate avea vreo certitudine că această bază de date stocată de firma cu nume civil „Media Defender SRL”, prin contribuția directă a persoanelor induse în eroare, nu va fi folosită în viitor pentru alte scopuri.

Vaccin.live susține că oferă posibilitatea vaccinaților să se înregistreze pe aplicație doar cu o adresă de E-mail și un CNP. Ca în cazul pașaportului de vaccinare, și varianta privată are un cod QR, care va permite, totodată, ca un utilizator să verifice alt utilizator prin scanarea codului.

„Buletinul electronic” va fi folosit în scopul participării la evenimente culturale, sportive, precum și pentru a facilita accesul în unitățile comerciale. Astfel, organizatorii vor verifica la intrarea în astfel de locații, codul QR din „buletinul electronic al vaccinatului”.

Ora de Sibiu anunță că aplicația ar putea fi utilă pentru întâlnirile de bussines, întâlnirile personale, evenimentele private cu mai mulți invitați, etc., cât și pentru "persoane juridice/instituții/organizatori de evenimente, precum  unități de cazare, unități de alimentație publică (restaurante, baruri, cafenele, terase, cluburi), organizatori de nunți/botezuri, ​evenimente culturale (spectacole, concerte), ​evenimente sportive, evenimente publice (târguri, expoziții), evenimente politice (congrese, meeting-uri), evenimente religioase".