ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit listei publicate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Spania, alături de Portugalia, Olanda, Andorra, Malaysia și Georgia vor intra în scenariul roșu.

De altfel, nici Grecia nu scapă! Destinația turistică a românilor va trece în scenariul galben, în timp ce Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan,  precum și Libia și Insulele Feroie i se vor alătura pe lista galbenă.

Astfel, potrivit hotărîrii CNSU, cei care vin din zona roșie și galbenă vor trebui să stea în carantină la sosirea în țară. Totodată, va fi posibilă o scutire de carantină pentru cei cu vârsta cuprinsă între 3 și 16 ani, în cazul în care au un test negativ Covid, și pentru copiii sub 3 ani. Cei care vor sta pentru mai puțin de 3 zile pe teritoriul României, vor fi scutiți, de asemenea, de carantină.

Documentul emis de CNSU poate fi accesat AICI