ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții a nouă mănăstiri bulgare au îndemnat autoritățile de la Kiev să nu-i evacueze pe călugării din Lavra Pecerska a Kievului. Acest lucru a fost raportat de TASS, conform Bisericii Mitropolitane din Vidin, transmite gazeta.ru.

Potrivit agenției, reprezentanții mănăstirilor bulgare au îndemnat Kievul să nu se amestece în afacerile bisericii și să respecte principiul separării statului de biserică.

"Facem apel la păstrarea Lavrei Pecerska în singurul și unicul său scop de lăcaș de cult și reședință a călugărilor Bisericii canonice. Peste 200 de călugări locuiesc în prezent în Lavra Pecerska din Kiev, iar aceștia nu ar trebui să fie privați de mănăstire și rugăciune", se arată în declarație.

Clericii bulgari au adăugat că se vor ruga "pentru salvarea sfintei mănăstiri de intruziuni și pentru păstrarea adevăratei părtășii monahale și a vieții spirituale din ea".

Anterior, călugării  au declarat că vor rămâne loiali Bisericii Ortodoxe Ucrainene și mitropolitului Onufrie.