ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul caz de Alzheimer la un pacient de doar 19 ani. Tânărul nu-și amintea dacă mâncase sau nu, scrie Antena3.

Potrivit cercetătorilor de la Centrul de Inovare pentru Tulburări Neurologice dintr-un spital din Beijing, tânărul a început să aibă probleme de memorie și dificultăți de concentrare în timpul studiilor de la vârsta de 17 ani. 

Un an mai târziu, acesta era deja afectat de o pierdere semnificativă a memoriei recente care îl împiedica să-și amintească evenimente din ziua precedentă sau unde își punea lucrurile.

Potrivit experților chinezi, capacitatea de lectură a fost afectată și reacțiile tânărului au început să fie tot mai lente.

Tânărul nu mai putea să-și amintească dacă mâncase sau nu și, din cauza deteriorării capacității sale cognitive, a fost nevoit să renunțe la școală.

Jia Jianping, care a condus studiul, a precizat că în familia tânărului nu existau cazuri de Alzheimer, mai scrie sursa citată.