Legenda fotbalului grecesc Vassilis Tsiartas a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare după ce s-a pronunțat împotriva operațiilor de schimbare de sex pentru copii, potrivit nationalfile.

Tsiartas, care a jucat un rol cheie în victoria echipei naționale a Greciei la Campionatul European de Fotbal UEFA din 2004, a fost urmărit penal în temeiul unei legi „antirasiale". Starul fotbalului a devenit prima persoană care a fost condamnată în baza legii, care a fost modificată în 2014. Asociația de susținere a transsexualilor îl dăduse în judecată, prin intermediul președintei sale, Marina Galanos.

Postările „transfobice" care l-au adus pe Tsiartas la pământ au apărut în 2017, când Grecia adopta o lege care, printre altele, redefinea identitatea de gen. Într-o postare, fotbalistul a scris că își dorea ca „primele schimbări de gen să fie făcute copiilor celor care au votat pentru această rușine [proiect de lege]. Să vedem cât de mândri se vor simți când copiii lor vor mărșălui pe străzi. P.S. Legalizați pedofilii și completați crimele".

În cele din urmă a fost condamnat la 10 luni de închisoare și a fost obligat să plătească o amendă de 5.000 de euro. Condamnarea împotriva lui Vassilis Tsiartas decizie de aplicare a legii antirasiste 927/1979 pentru incitare publică la violență sau la ură din cauza identității de gen, a relatat publicația elenă Prothema News.

Asociația de Sprijin al Transgenderilor a aprobat cu entuziasm sentința, numind-o „deosebit de importantă pentru comunitatea transsexuală", a relatat Breitbart News. Tsiartas a promis că va face apel.

Poreclit "El Mago", Tsiartas este considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal greci din toate timpurile. Pe lângă victoriile în cupele interne și continentale, el și-a desfășurat întreaga carieră fără să primească niciun cartonaș roșu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews