ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mamă în vârstă de 33 de ani a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în stadiul patru, cu toate că nu este fumătoare. Pe 16 martie, Tyfanie Lavoie, o mamă din Quebec, a aflat că boala sa s-a răspândit în oase, potrivit RomâniaTv.
 
„Lumea mea s-a prăbușit în acea zi. Ceea ce mi se pare cel mai nedrept este că nu-mi voi vedea băiatul crescând. Îmi frânge inima”, a spus aceasta, potrivit TVA Nouvelless.

Fiul ei de doar 13 luni, Lyam Brousseau, și-o va aminti pe mama sa numai din videoclipurile și fotografiile pe care tatăl său le surprinde aproape zilnic.

„Mi-am propus să strâng cât mai multe amintiri cu ei doi, împreună. Facem tot ce putem pentru a găsi momentele de magie și fericire în viața de zi cu zi și să ne bucurăm de fiecare secundă, chiar dacă este dificil”, explică Jean-Simon Brousseau.

La două luni după ce a născut, Tyfanie a mers la medic pentru că durerile de spate pe care le avea au devenit din ce în ce mai persistente.

„La început mi s-a spus că sunt dureri musculare, poate că m-am încordat sau ceva de genul. În săptămânile următoare, am observat că făceam mult zgomot când respiram, așa că am insistat”, mai povestește ea.

După mai multe analize, mămica a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în stadiul trei în aprilie 2022, chiar dacă nu a fumat niciodată.

„A fost atât de solicitant încât abia mă puteam spăla după tratamente. Mi-a fost greu să am grijă de mine și aveam și un nou-născut pe mâini. Sunt norocoasă că am un soț și o familie extraordinară care m-au ajutat enorm în toate acestea”, mai spune Tyfanie Lavoie.