ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un soldat al Gărzii Naționale, în vârstă de 19 ani, a murit brusc după ce a finalizat un test de aptitudini de alergare de trei kilometri, informează Western Journal.

Un soldat tânăr din Garda Națională din Oklahoma a murit la începutul acestei luni după ce a efectuat un test de aptitudini fizice la McAlester Army Ammunition Plant din McAlester, Oklahoma.

La 4 martie, soldatul Jaykob R. Pruitt, în vârstă de 19 ani, din Bennington, Oklahoma, s-a prăbușit și a murit după ce a finalizat porțiunea de alergare de două mile a testului de aptitudini de luptă al armatei (Army Combat Fitness Test - ACFT).

"Un specialist de 19 ani, repartizat la Garda Națională a Armatei, Oklahoma City, Oklahoma, cu statut de exercițiu în baza titlului 32, a murit într-un accident de sport, recreere și antrenament fizic în timpul serviciului 4 martie 2023 în McAlester, Oklahoma, la ora locală 1045. După ce a finalizat porțiunea de alergare de 2 mile a testului de aptitudini de luptă al armatei, soldatul s-a îndepărtat de pistă, a căzut la pământ și a fost găsit fără reacție", potrivit unui raport preliminar de pierdere publicat de serviciu.

A fost efectuată resuscitarea cardio-respiratorie, iar serviciile medicale de urgență (EMS) au fost chemate. Pruitt a fost transportat cu ambulanța la spital, unde a fost declarat mort.