ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elijah Jordan Brown-Garcia, elev în clasa a șasea la KIPP Rise Academy din Newark, făcea exerciții pe 10 februarie, când s-a prăbușit și nu a mai reacționat, Scrie YourNews.

Elijah se afla la antrenamente în momentul producerii tragediei, la Essex County Predators, o echipă privată de tineret care se antrenează pe terenul de fotbal din West Side Park. În timp ce făcea exerciții, tânărul copil s-a prăbușit și nu a mai reacționat. Mama sa, Raven Brown, a declarat că acesta se afla la antrenament împreună cu fratele său de 10 ani, care a sunat-o pentru a-i spune că Elijah nu mai reacționa. „Am întrebat: „Ce fac? Face cineva ceva?”. Iar el a spus: „Oamenii îl stropesc acum cu apă”. Și atunci mi-am luat copiii și am spus: „Sunt pe drum'", a declarat mama îndurerată.

Ea a relatat că nu i s-a făcut resuscitare fiului ei și că a durat ceva timp până când ambulanța a ajuns pe teren. Elijah a fost dus în cele din urmă la Spitalul Universitar din Newark, unde a murit. Brown a declarat că fiul ei nu a fost lovit în timpul antrenamentului și că era un copil sănătos. „S-au antrenat fără contact. Erau doar exerciții în care se alerga înainte și înapoi", a spus ea.

Potrivit News12, mama sa a spus că unul dintre antrenorii echipei a sunat-o după moartea fiului ei și și-a cerut scuze pentru că niciunul dintre membrii echipei de fotbal nu avea certificat de resuscitare cardio-respiratorie. „Era atât de fericit să fie acolo. Nu știa că va fi ultima lui zi", a declarat mama băiatului.

Cauza decesului nu a fost încă dezvăluită. După ce Damar Hamlin, safety-ul lui Buffalo Bills, a suferit un atac de cord și s-a prăbușit pe teren, s-a pus un accent puternic pe importanța de a avea personal certificat pentru resuscitare cardio-respiratorie și defibrilatoare automate disponibile la toate meciurile și antrenamentele. Medicii au declarat că intervenția promptă cu resuscitare cardio-respiratorie i-a salvat viața lui Hamlin. De asemenea, legea din New Jersey cere ca toate școlile să aibă personal instruit în resuscitare cardio-respiratorie și defibrilatoare la toate exercițiile și jocurile. Cu toate acestea, legea nu se aplică echipelor, ligilor sau organizațiilor independente. Cel puțin, până acum.

În afară de aceasta, există o îngrijorare tacită cu privire la numărul de sportivi care mor subit după administrarea vaccinurilor cu covid. Potrivit CDC, 92% din statul New Jersey a primit cel puțin o doză de vaccin, iar 77% din populația din New Jersey este considerată complet vaccinată.