ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport CNN susține că animalele de companie contribuie la "criza" climatică și sugerează hrănirea cânilor cu hrană pe bază de insecte, informează LifeSiteNews.

Postul de știri liberal i-a îndemnat pe proprietarii americani de câini să ia în considerare înlocuirea crochetelor pe bază de pui, curcan sau vită ale caninilor lor cu "noi dezvoltări alimentare", cum ar fi "carne crescută în laborator" sau "hrană pentru animale de companie pe bază de insecte".

Americanii ar trebui să ia în considerare achiziționarea de animale de companie de rase mai mici și hrănirea acestora cu o dietă "pe bază de insecte" pentru a contribui la reducerea presupusei influențe a acestora asupra climei, potrivit unui articol al CNN care a circulat pe rețelele de socializare săptămâna trecută.
 
Recomandarea vine în contextul în care activiștii au intensificat apelurile pentru normalizarea insectelor și a cărnii sintetice nu doar în alimentația animalelor de companie, ci și în cea a oamenilor.

"Prietenii noștri cu patru picioare nu conduc SUV-uri care consumă multă benzină și nici nu folosesc aparate care sug energie, dar asta nu înseamnă că nu au un impact asupra climei", a sugerat CNN în articolul său din septembrie intitulat "Animalele noastre de companie fac parte din problema climei".

Potrivit CNN, câinii și pisicile "joacă un rol semnificativ în criza climatică".

Articolul, care a generat reacții negative pe rețelele de socializare săptămâna trecută, după ce CNN a postat un link către el pe Twitter, sugera că nu atât animalele de companie în sine, cât "dieta lor bogată în carne" este cea care "contribuie cel mai mult la amprentele de carbon".

Deși li s-a spus să nu "intre în panică" și că "a vă lua adio de la cei mai buni prieteni nu este soluția", cititorii au fost sfătuiți să ia în considerare cumpărarea de animale de companie din "rase sau specii mai mici" "dacă doriți să vă reduceți la minimum impactul asupra planetei", deoarece "amprenta de carbon a unui Chihuahua va fi mult mai mică decât a unui Saint Bernard".

Mai mult, deși articolul notează că pisicile sunt carnivore a căror dietă nu ar trebui să fie lipsită de carne, proprietarii americani de câini sunt îndemnați să ia în considerare înlocuirea crochetelor pe bază de pui, curcan sau vită pentru "noi evoluții alimentare", inclusiv "carne crescută în laborator" și "alimente pentru animale de companie pe bază de insecte".

"Alimentele pentru animale de companie pe bază de insecte pot fi complete din punct de vedere nutrițional și încep să apară pe piața din întreaga lume", a declarat Angela Frimberger, medic veterinar la Vets for Climate Action, pentru publicația menționată.

Materialul a evidențiat un studiu din 2014 care a sugerat nu numai că animalele de companie ar putea fi hrănite cu o dietă suplimentată cu proteine din insecte, ci și că "[t]rindurile către 2050 prevăd o cerere crescută de surse de proteine de origine animală pentru hrana umană, din cauza efectelor combinate ale creșterii populației umane și ale creșterii standardelor de viață în țările în curs de dezvoltare".

CNN a primit numeroase critici pentru acest articol, mulți utilizatori de Twitter folosind un limbaj colorat pentru a încuraja publicația să nu mai vizeze animalele de companie. Un utilizator a îndemnat pur și simplu site-ul de știri de stânga să: "Lăsați-l pe Fido în pace". Un altul a semnalat un articol din 2021 Spectator care a promovat un subiect de discuție de lungă durată al stângii, potrivit căruia a avea copii exacerbează așa-numita "criză climatică".

Între timp, recomandările inedite ale site-ului de știri pentru hrana animalelor de companie subliniază eforturile mai largi de a normaliza consumul de greieri și de "carne crescută în laborator" nu doar pentru câini și pisici, ci și pentru oameni.