Noua programă școlară din Marea Britanie prevede că toți copiii care au împlinit 5 ani, din școlile primare(5-11 ani), vor învăța despre relațiile homosexuale și transsexuale, ca parte a orelor obligatorii.

Programa școlară a ministerului cu privire la noile cerințe, care va fi lansată la nivel național anul viitor, va fi publicată luni, relatează Daily Mail.

De asemenea, documentul va schița planul privind retragerea, de anul viitor, a drepturilor părinților de a nu-și lăsa copiii care au împlinit  15 ani să participe la ore de educație sexuală.

Noua programă va anula astfel dreptul părinților de a opta pentru ca ai lor copii din școlile secundare să participe sau nu la orele de educație sexuală.

Din momentul în care va intra în vigoare noua programă școlară, directorii 
 vor fi obligați să-i facă pe copii să participe la aceste lecții, informează The Sunday Times.
În cadrul schimbărilor, elevii din școlile secundare (11-16 ani) vor avea cel puțin o oră obligatorie despre educația sexuală, inclusiv despre daunele cauzate de mutilarea genitală a femeilor. Violența în familie și căsătoriile forțate vor fi, de asemenea, în centrul atenției.

Anunțul vine după ce peste 300 de părinți și copii s-au adunat recent în fața unei școli primare din Birmingham pentru a protesta față de predearea lecțiilor despre homosexualitate și sex.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews