Unii îl numesc ”turism extrem” sau ”turism de aventură”. Pentru nouă români, decizia de a escalada șapte vârfuri cu înălțimea de peste 4.000 de metri din Munții Alpi, în numai trei zile, este o provocare. 

Împreună cu doi spanioli și doi belgieni, cei nouă români și-au propus să participe, în perioada 1-10 august, la o provocare lansată de un alpinist din Valea Jiului. Acesta propune o nouă formă de turism de aventură ce constă în escaladarea a șapte vârfuri cu înălțimea de peste 4.000 de metri din Munții Alpi, în numai trei zile, informează Agerpres.

Ideea a fost lansată împătimiților muntelui încă de anul trecut, când au început și primele pregătiri, după ce inițiatorul proiectului, salvamontistul Sorin Sanda, a fost curios să afle câte vârfuri de peste 4.000 de metri sunt în Europa.

”Mulți nu știu că în Europa sunt 195 de vârfuri cu înălțimea de peste 4.000 de metri. De regulă, turiștilor împătimiți de munte li se prezintă un program care include o escaladă pe un singur vârf de peste patru mii de metri și apoi revenire la bază. Noi dorim să arătăm că se pot aborda șapte vârfuri de peste patru mii de metri în numai trei zile, cu rămânere peste noapte la refugiile montane, și apoi revenirea în stațiunea de la baza muntelui', a declarat Sorin Sanda, managerul Programului "Transilvania Adventure".

Grupul de turiști români, spanioli și belgieni va aborda cele șapte vârfuri din Alpi pornind de pe Platoul Monte Rosa, la granița dintre Italia și Elveția.

Cei nouă români vor pleca pe 1 august din Deva și se vor întâlni apoi cu doi spanioli și doi belgieni la Alegna-Valsesia (Italia), de unde vor urca împreună cu o telegondolă până în golul alpin de la Monte Rosa. De aici vor ajunge pe jos la refugiile Gnifetti (3.647 m) și Regina Margherita (4.556 m) — cel mai înalt din Europa. La aceste două refugii a fost stabilită câte o tabără de bază, din care cei 13 temerari vor încerca să urce apoi pe vârfurile Punta Giordani (4.064 m), Pyramid Vincent (4.215 m), Corno Nero (4.322 m), Punta Ludwigshohe (4.341 m), Punta Parot (4.436 m), Punta Gnifetti (4.556 m), Punta Zumstein (4.563 m).
Expediția iubitorilor muntelui se va încheia cel mai târziu în jurul datei de 10 august, cu revenirea în țară.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews