ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Chirilă, cel supranumit și noul „Ivan Patzaichin”, este mândria țării la canoe. Totuși, Cătălin Chirilă, campion mondial și european în acest an, a afirmat, miercuri, la sediul COSR, că după Jocurile Olimpice de la Tokyo a suferit de tromboză venoasă profundă, problemă medicală ce i-a pus viața în pericol, scrie Andrei Ștefan în Național.

În 2021, după ediția de la Tokyo, a traversat o perioadă foarte dificilă din cauza unei afecțiuni extrem de serioase.

Cătălin Chirilă a stat 3 luni la pat

„Poate nu multă lume știe, am întâmpinat o problemă foarte gravă, care mi-a pus viața în pericol. A fost vorba despre tromboză venoasă profundă și, în urma acestui diagnostic, am fost obligat să opresc pregătirile. Din această cauză, practic am pierdut un campionat mondial”, a dezvăluit el.

„Aș vrea să subliniez cât de important și cât de greu a fost acel moment, întâi de toate psihic, pentru că o perioadă a trebuit să stau acasă. Eu, care sunt foarte activ, mă antrenez aproape toată ziua, am fost nevoit trei luni să stau în pat, fără să fac efort.

Doctorii mi-au zis că dacă țin la viața mea este bine să opresc acolo tot și să mă gândesc mai apoi la performanță. Cred că acest lucru a apărut datorită faptului că nu am pus accent pe prevenție, care pentru noi, pentru toți sportivii, este foarte importantă.

Cred că de acum va fi foarte simplu să lucrez și eu la prevenție, pentru că problema aceea poate reapărea și nu-mi doresc acest lucru”, a afirmat Chirilă.
 
VIDEO cu fostul „nou” Ivan Patzaichin promovând vaccinarea experimentală Covid într-un clip al MInisterului Sportului, deși nu are studii medicale, la fel ca Simona Halep: