ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Audiat de comisia de specialitate din Senatul SUA, Hans Klemm, propus ambasador al SUA în România, a declarat că România nu este vulnerabilă în ceea ce priveşte propaganda Federaţiei Ruse.

Întrebat de senatorii americani în legătură cu vulnerabilitatea în faţa propagandei ruse, Hans Klemm a spus că, istoric, relaţia bilaterală dintre România şi Rusia nu a fost una bună, iar, potrivit sondajelor, populaţia României are o percepţie negativă asupra Rusiei, opinia publică fiind dominată de opţiuni pro-americane, pro-occidentale.

Klemm a precizat însă că, dată fiind situaţia din regiune, românii sunt îngrijoraţi de evoluţiile de la estul graniţei, însă parteneriatul României cu SUA şi cu aliaţii este unul puternic.

Senatorii au mai dorit să ştie care este situaţia României din punctul de vedere al independenţei energetice şi al presiunilor pe care Federaţia Rusă le-ar putea exercita asupra Bucureştiului. Klemm a precizat că, spre deosebire de toate statele vecine, România nu este dependentă de exportul de gaze naturale şi petrol din Rusia şi nu este vulnerabilă din acest punct de vedere. Diplomatul a mai spus că România dispune de resurse naturale, iar SUA au încurajat statul român să investească în infrastructura energetică şi diversificarea resurselor.