ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk a prezentat în noaptea de joi spre vineri cum o maimuță numită Pager, în vârstă de 9 ani, se joacă un joc video cu puterea minții, potrivit smartradio.

Proiectul prevede interfața creier-mașină, maimuțele fiind implantate cu un microcip care analizează semnalele electrice trimise de creier.

Maimuța care se joacă în clipul video era recompensată cu un smoothie de banane atunci când reușea să termine nivelul. Și mai interesant e faptul că, deși i s-a scos după un timp joystickul, maimuța continua să se joace de parcă nu s-ar fi intâmplat nimic.

Scopul pentru care Elon Musk a testat acest proiect este pentru a studia implantarea unui cip în creierul uman care să-i ajute pe cei paralizați să poată folosi acest tip de implant pentru a dicta un text, direct prin gând, fără a mai scrie cu mâna. Musk susține că puterea de calcul a creierului va fi îmbunătățită de aceste cipuri.

De asemenea, Facebook a cumpărat o companie care dorește să conecteze creierele umane la computere, Control Labs, pentru un miliard de euro.