ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Guvernul australian a acordat o viză temporară starului tenisului Novak Djokovic, pentru ca acesta să poată participa la Australian Open din ianuarie, relatează LifesiteNews.

Vorbind cu reporterii miercuri, Djokovic a confirmat informațiile inițiale din presă potrivit cărora guvernul australian i-a acordat viza.  

Am primit vestea [marți] dimineața și am fost foarte, foarte fericit să aud această veste. A fost un an greu, cu tot ceea ce s-a întâmplat, evident, în Australia, pentru mine și pentru oamenii care sunt apropiați în viața mea. Acest lucru a venit ca un mare cadou de Anul Nou, cred, și aștept cu nerăbdare să merg în Australia și sper să am un alt Australian Open de succes. Acesta a fost, din punct de vedere istoric, cel mai de succes Grand Slam al meu." 

Djokovic a mai spus că viza a ușurat presiunea pe care o simțea și clarifică incertitudinea pentru el și pentru cei apropiați în ceea ce privește sezonul secundar, potrivit Epoch Times.  

„Aștept cu nerăbdare să încep noul an în Australia și vom vedea cum va decurge anul viitor", a spus starul tenisului. 

Andrew Giles, ministrul australian al imigrației, a confirmat joi că Djokovic a primit viza. Potrivit lui Giles, motivele interdicției de acordare a vizei nu mai există.