ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, s-a întâlnit joi cu cel mai bun jucător de tenis din lume, Novak Djokovici, în clădirea Secretariatului General al Președintelui Republicii Sârbe de la Belgrad, informează Telegraf.rs.
 
„Vreau să îți mulțumesc că ai venit astăzi aici și că ești mereu alături de poporul nostru. Îți mulțumesc pentru lupta extraordinară pe care ai dus-o în Australia”, a spus președintele Vucici.

La rândul său, Djokovici i-a mulțumit lui Vucici și poporului sârb pentru că l-au susținut în timpul evenimentelor de la Melbourne:
 
„Mulțumesc de primire. Astăzi am vrut să vă văd, în calitate de cetățean al Serbiei, pentru a vă mulțumi pentru sprijinul dumneavoastră, precum și al tuturor instituțiilor, manifestat în timpul evenimentelor nefericite din Australia. Deși am fost ținut singur în detenție, nu m-am simțit singur; am avut sprijinul familiei mele, al prietenilor, al întregului popor sârb. Mulți oameni bine-intenționați din întreaga lume au încercat personal și public să îmi facă mai ușoară perioada petrecută în Australia. Nu aveați nici o obligație să îmi oferiți sprijin, dar vreau să știți că simt o mare recunoștință pentru că mi-ați luat apărarea, că v-ați pus într-o situație riscantă. Apreciez și respect acest gest, mi-l voi aminti mult timp, iar legătura mea cu poporul sârb devine tot mai puternică pe zi ce trece. Mi-am dat seama de aceasta în urma întâmplărilor prin care am trecut în Australia și această legătură va dăinui pentru totdeauna. Deoarece nu am mai vorbit înainte, vă rog să aveți răbdare, în următoarele șapte-zece zile voi vorbi mai pe larg despre tot ceea ce s-a întâmplat în Australia.”