ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă s-ar face un clasament al sportivilor de vârf a căror generozitate bate toate recordurile, numele lui Novak Djokovici s-ar regăsi, cu siguranță, pe primele locuri.

Ieșit de pe terenul de tenis de peste șase luni din cauza durerii persistente la cot, tenismenul sârb Novak Djokovici a revenit marți la circuitul ATP, unde s-a confruntat cu sud-coreeanul Donald Young în prima rundă a turneului Australian Open.
 
Cu performanțe impresionante pe terenul de tenis, dominând elita sportului alb din august 2014 până în noiembrie 2016, Novak Djokovici  a găsit energia necesară pentru revenirea sa și datorită credinței, pe care, de fiecare dată, nu se sfiește să o facă publică, scrie site-ul aleteia.org

Fostul numărul 1 mondial este creștin ortodox și o spune cu mândrie. Nu mai e deloc ceva neobișnuit ca Djokovici să fie văzut vorbind despre Hristos în timpul unei întâlniri sau purtând o cruce la gât pentru a-și mărturisi credința.
 
Pentru el, credința în Dumnezeu este mai presus de cele 68 de titluri, inclusiv 12 turnee de Grand Slam câștigate de la începutul carierei sale.

„Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv, sunt creștin ortodox”, declara Djokovici în aprilie 2011, când a primit Ordinul Sfântului Sava, în cel mai mare grad. din mâinile Patriarhului Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu.  Ordinul Sfântului Sava este cea mai înaltă distincție oferită de Biserica Ortodoxă Sârbă și i-a fost decernată sportivului sârb pentru contribuția semnificativă financiară la renovarea așezămintelor religioase din Serbia.

Cu o avere fabuloasă obținută în urma zecilor de turnee câștigate și  contractelor de publicitate, Novak Djokovici își pune averea în slujba celor defavorizați, sprijinind cauzele care îi sunt aproape de suflet. Astfel,  anul trecut, în decembrie, Fundația Novak Djokovici  a contribuit cu 94.000 de euro pentru renovarea unei școli din Pozega (Serbia).
 
Cu doar o lună înainte, tenismenul inaugura în țara sa un restaurant care oferă hrană gratuită celor fără adăpost și săracilor. „Banii nu sunt o problemă pentru mine. Am câștigat suficient pentru a hrăni toată Serbia. Cred că merită asta după sprijinul pe care l-am primit”, spunea Djokovici.

Sportivul acordă o atenție deosebită copiilor din Serbia (țară în care salariul minim ajunge undeva la mai puțin de 200 de euro pe lună). De aceea, în 2015, fundația sa s-a unit cu Banca Mondială pentru a oferi tinerilor sârbi acces la educație și îngrijire. Grație generozității sale impresionante, UNICEF l-a numit, pe bună dreptate „Ambasadorul Bunăvoinței în Serbia” în august 2015.

„Novak Djokovici este un adevărat campion pentru copiii din întreaga lume”, afirma atunci Yoka Brandt, director adjunct al UNICEF.

Ca un bun creștin care și-a trăit copilăria într-o țară măcinată de conflicte  violente - războiul dintre Bosnia și Herțegovina a durat din 1992 până în 1995 - Novak Djokovici nu și-a uitat nicio secundă rădăcinile Alături de soția sa, Jelena, pe care a cunoscut-o în 2005, la liceu, în Belgrad, și cu care s-a căsătorit în fața lui Dumnezeu în iulie 2014, tenismenul sârb își crește cei doi copii în credința față de Dumnezeu.