ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Novak Djokovici le-a adresat luni fanilor primul său mesaj  pe Facebook de după toate peripețiile prin care a trecut din clipa în care a aterizat în Australia. După ce a câștigat procesul contra guvernului federal, care îi anulase viza de intrare în țară din cauză că era nevaccinat, deși beneficia de o scutire medicală, numărul unu al tenisului mondial a transmis că-și dorește să rămână în Australia și să participe la turneul de Mare Șlem pe care l-a mai câștigat de 9 ori până acum. El le mulțumește suporterilor care l-au încurajat în ultimele 4 zile, cât a durat captivitatea lui în lagărul covidian din Melbourne:

„Sunt bucuros și recunoscător că judecătorul a revocat anularea vizei mele. În ciuda tuturor celor petrecute în ultima săptămână, vreau să rămân aici și să încerc să concurez la Australian Open.  Continui să mă concentrez pe acest obiectiv. Am zburat până aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente existente, în fața unor fani extraordinari. Deocamdată nu pot spune mai multe, dar VĂ MULȚUMESC că ați fost alături de mine în toate aceste momente și m-ați încurajatrămân puternic!”, a transmis Novak Djokovici, luni, pe Facebook

 

Familia lui Novak Djokovici a transmis de la Belgrad o reacție la aflarea veștii că tenismenul a câștigat procesul în Australia.

Mama lui Djokovici: Aceasta este cea mai mare victorie din cariera sa, este mai mare decât orice Grand Slam!

„Suntem aici pentru a sărbători victoria fiului nostru Novak. El a luptat întotdeauna pentru dreptate. Nu a făcut nimic rău. S-a dus acolo pentru a câștiga acel turneu. Această situație a fost extrem de dificilă. A existat un întreg spectru de emoții: tristețe, teamă, dezamăgire. Au fost momente în care nu avea telefonul mobil cu el. Nu aveam nicio idee despre ce se întâmplă. Vreau să le mulțumesc tuturor celor din lume care s-au ridicat și l-au susținut la Melbourne, în fața acelui așa-zis hotel. Aceasta este cea mai mare victorie din cariera sa, este mai mare decât orice Grand Slam”, a spus mama lui Novak Djokovic, Dijana, citată de EuroSport

Tatăl lui Djokovici: Aceasta este o victorie uriașă pentru Novak, pentru familia sa și pentru lumea liberă!

„În ultimele zile, a fost foarte, foarte dificil pentru toți cei care gândesc liber în lume. Dar el este extrem, extrem de puternic din punct de vedere mintal. I-au luat toate drepturile sale ca ființă umană. A refuzat retragerea vizei. Nu i-au dat dreptul de a-și pregăti apărarea timp de câteva ore și i-au luat telefonul. Din fericire, i-au dat înapoi telefonul. Și-a contactat echipa de avocați, care a pregătit o apărare fantastică, pe care nu au putut să o egaleze.

Aceasta este o victorie uriașă pentru Novak, pentru familia sa și pentru lumea liberă. El a respectat tot ceea ce i s-a cerut. El a vrut doar să meargă acolo pentru a juca tenis și acest drept a vrut să-l obțină. Ei nu știu ce au făcut prin acțiunile pe care le-au avut, va mai câștiga 10 titluri de Grand Slam pentru asta. Justiția și statul de drept au prevalat. Judecătorul care a prezidat cazul a arătat că nici o secundă Novak nu a fost vinovat. Judecătorul a fost fantastic, pur și simplu a respectat faptele. El a luat singura decizie posibilă, și anume eliberarea lui Novak”, a declarat și tatăl lui Djokovici, Srdjan, potrivit sursei citate.

Citiți și: Senatorul australian Malcolm Roberts îi CERE SCUZE lui Djokovici și atenționează că diversiunea stârnită de politicieni contra legendei tenisului îi va costa funcția la următoarele alegeri. Obligativitatea nu trebuia impusă de la început!