ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei care au crezut că odată cu liberalizarea pieței funciare, în 2014, și ajungerea terenurilor agricole pe mâna străinilor în acele zone va curge numai lapte și miere s-au înșelat. Un studiu realizat de specialiști arată că, dimpotrivă, în zonele dominate de investitori străini sărăcia este mult mai mare. Și asta din cauza competiției neloiale.
 
Studiul atinge mai multe puncte sensibile: România ar trebui să mizeze pe fermele de familie, să sprijine fermierii tineri ca să știm ce mâncăm și unde a fost produsă hrana noastră.

De ce pragul de sărăcie este mult mai ridicat în zonele unde există ferme mari, investitori străini? Noi ne așteptăm să avem acolo mai multe locuri de muncă și acei oameni din mediul rural într-adevăr să trăiască mai bine. Nicidecum! Să știți că statisticile arată că există grad de sărăcie mai ridicat unde există investitori străini. De ce? Pentru că avem o competiție neloială, unde nu dăm posibilitatea acestor fermieri simpli să poată investi pentru că și-au arendat terenurile și iată că ei nu pot deveni competitivi, spune Mădălina Neacșu, președintele fondator AGRO INTELLIGENCE SISA. 

Înstrăinarea masivă a pământului românesc atrage după sine dispariția fermelor de familie și insecuritatea  alimentară.

SISA AGRO INTELLIGENCE susține într-un studiu publicat în 2015 că 70% din pământul românesc ar aparține deja unor cetățeni străini sau fonduri străine de investiții.

Articolul integral poate fi citit AICI.