Cei care au crezut că odată cu liberalizarea pieței funciare, în 2014, și ajungerea terenurilor agricole pe mâna străinilor în acele zone va curge numai lapte și miere s-au înșelat. Un studiu realizat de specialiști arată că, dimpotrivă, în zonele dominate de investitori străini sărăcia este mult mai mare. Și asta din cauza competiției neloiale.
 
Studiul atinge mai multe puncte sensibile: România ar trebui să mizeze pe fermele de familie, să sprijine fermierii tineri ca să știm ce mâncăm și unde a fost produsă hrana noastră.

De ce pragul de sărăcie este mult mai ridicat în zonele unde există ferme mari, investitori străini? Noi ne așteptăm să avem acolo mai multe locuri de muncă și acei oameni din mediul rural într-adevăr să trăiască mai bine. Nicidecum! Să știți că statisticile arată că există grad de sărăcie mai ridicat unde există investitori străini. De ce? Pentru că avem o competiție neloială, unde nu dăm posibilitatea acestor fermieri simpli să poată investi pentru că și-au arendat terenurile și iată că ei nu pot deveni competitivi, spune Mădălina Neacșu, președintele fondator AGRO INTELLIGENCE SISA. 

Înstrăinarea masivă a pământului românesc atrage după sine dispariția fermelor de familie și insecuritatea  alimentară.

SISA AGRO INTELLIGENCE susține într-un studiu publicat în 2015 că 70% din pământul românesc ar aparține deja unor cetățeni străini sau fonduri străine de investiții.

Articolul integral poate fi citit AICI.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews