ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou studiu exploziv susține că oamenii de știință chinezi au creat COVID-19 într-un laborator din Wuhan, după care au încercat să-și acopere urmele prin inversarea versiunilor virusului pentru a face să pară că acesta a evoluat în mod natural de la lilieci. Autorii lucrării, profesorul britanic Angus Dalgleish și cercetătorul norvegian Dr. Birger Sørensen, au scris că au avut "dovezi la prima apariție despre retro-ingineria din China" timp de un an,  dar au fost ignorate de academicieni și de reviste importante, potrivit Daily Mail.   

Dalgleish este profesor de oncologie la Universitatea St George's din Londra și este cunoscut pentru descoperirea sa care a creat primul "vaccin HIV" funcțional, pentru a trata pacienții diagnosticați și a le permite să renunțe la medicamente timp de luni de zile. Sørensen, un virusolog, este președintele companiei farmaceutice Immunor, care a dezvoltat un vaccin candidat împotriva coronavirusului numit Biovacc-19. Dalgleish deține, de asemenea, acțiuni în cadrul firmei. 

Afirmațiile șocante din studiu includ acuzații de "distrugere, ascundere sau contaminare deliberată a datelor" în laboratoarele chineze și menționează tăcerea și dispariția oamenilor de știință din țara comunistă care au vorbit. 

Articolul din revistă, obținut în exclusivitate de DailyMail și programat pentru publicare în zilele următoare, va face valuri în rândul comunității științifice, deoarece majoritatea experților au negat până de curând cu tărie că originea COVID-19 ar fi altceva decât o infecție naturală care a sărit de la animale la oameni.

În timp ce analizau mostre de COVID-19 anul trecut, în încercarea de a crea un vaccin, Dalgleish și Sørensen au descoperit "amprente unice" în virus, despre care spun că ar fi putut apărea doar în urma manipulării în laborator.  Ei au declarat că au încercat să își publice descoperirile, dar au fost respinși de principalele reviste științifice, care la acea vreme erau hotărâte că virusul a sărit în mod natural de la lilieci sau alte animale la oameni.

Chiar și atunci când fostul șef al MI6, Sir Richard Dearlove, a vorbit public spunând că teoria oamenilor de știință ar trebui investigată, ideea a fost respinsă ca fiind "fake news". Peste un an mai târziu, academicieni de frunte, politicieni și mass-media au revenit în cele din urmă și au început să ia în considerare posibilitatea ca COVID-19 să fi evadat de la Institutul de Virusologie Wuhan din China - un laborator în care experimentele includeau manipularea virusurilor pentru a le crește gradul de infecțiozitate în vederea studierii efectelor lor potențiale asupra oamenilor. 

Săptămâna aceasta, președintele Joe Biden a ordonat comunității serviciilor de informații să reexamineze modul în care virusul a luat naștere, inclusiv teoria accidentului de laborator.


Anunțul a fost făcut în urma dezvăluirii unui raport al serviciilor de informații care nu a fost dezvăluit anterior și care a fost înaintat Casei Albe, în care se afirma că mai mulți cercetători de la institutul Wuhan au fost spitalizați cu boli în noiembrie 2019. Documentul a fost dezvăluit în această săptămână de Wall Street Journal.  

Oficialii americani din domeniul sănătății au fost, de asemenea, criticați pentru că ar fi finanțat experimentele controversate și riscante ale cercetătorilor de la laboratorul Wuhan. 

Acum, Dalgleish și Sørensen sunt autorii unui nou studiu, care concluzionează că "SARS-Coronavirus-2 nu are un strămoș natural credibil" și că este "dincolo de orice îndoială rezonabilă" că virusul a fost creat prin "manipulare în laborator".  În lucrarea de 22 de pagini, care urmează să fie publicată în revista științifică Quarterly Review of Biophysics Discovery, oamenii de știință descriu 'analiza criminalistică' de luni de zile, analizând experimentele efectuate în laboratorul din Wuhan între 2002 și 2019. 

Săpând prin arhive de reviste și baze de date, Dalgleish și Sørensen au reconstituit modul în care oamenii de știință chinezi, unii lucrând în colaborare cu universități americane, ar fi construit instrumentele pentru a crea coronavirusul.  O mare parte a activității s-a concentrat în jurul controversatei cercetări "Gain of Function" - interzisă temporar în SUA sub administrația Obama.

Obținerea funcției presupune modificarea virusurilor naturale pentru a le face mai infecțioase, astfel încât să se poată replica în celule umane în laborator, permițând studierea și o mai bună înțelegere a efectului potențial al virusului asupra oamenilor.  Dalgleish și Sørensen susțin că oamenii de știință care lucrează la proiecte de obținere a funcțiilor au luat o "coloană vertebrală" naturală a coronavirusului găsită la liliecii de peșteră chinezi și i-au adăugat un nou "vârf", transformându-l în mortalul și extrem de transmisibilul SARS-Cov-2.

Un semn revelator al presupusei manipulări pe care cei doi bărbați l-au evidențiat a fost un șir de patru aminoacizi pe care l-au găsit pe spike-ul SARS-Cov-2. Într-un interviu în exclusivitate pentru DailyMail.com, Sørensen a declarat că toți aminoacizii au o sarcină pozitivă, ceea ce face ca virusul să se agațe strâns de părțile încărcate negativ ale celulelor umane ca un magnet, devenind astfel mai contagios.  Dar pentru că, la fel ca magneții, aminoacizii încărcați pozitiv se resping unii pe alții, este rar să găsești chiar și trei la rând în organismele naturale, în timp ce patru la rând este "extrem de improbabil", a spus cercetătorul.

”Legile fizicii înseamnă că nu poți avea patru aminoacizi încărcați pozitiv la rând. Singurul mod în care poți obține acest lucru este dacă îl produci în mod artificial', a declarat Dalgleish pentru DailyMail.com. Noua lor lucrare spune că aceste caracteristici ale SARS-Cov-2 sunt 'amprente unice' care 'indică o manipulare intenționată' și că 'probabilitatea ca acesta să fie rezultatul unor procese naturale este foarte mică”.

”O pandemie naturală de virus ar trebui să mute treptat și să devină mai infecțioasă, dar mai puțin patogenă, ceea ce mulți se așteptau în cazul pandemiei COVID-19, dar care nu pare să se fi întâmplat”, au scris cercetătorii.

'Implicația reconstrucției noastre istorice, pe care o considerăm acum dincolo de orice îndoială rezonabilă, a virusului chimeric SARS-CoV-2 manipulat în mod intenționat, face imperios necesară reconsiderarea tipurilor de experimente Gain of Function.

"Din cauza impactului social amplu, aceste decizii nu pot fi lăsate doar în seama cercetătorilor".

"De unde știi că nu te-au mințit și că nu au folosit banii pentru a obține cercetări funcționale?". l-a întrebat senatorul de Louisiana John Kennedy pe Fauci.

„Nu se știe niciodată', a răspuns acesta, dar a adăugat că oamenii de știință de la laborator sunt 'de încredere”.

Directorul National Institutes of Health, Dr. Francis Collins, a declarat în cadrul audierii că oamenii de știință finanțați de SUA din cadrul laboratorului 'nu au fost aprobați de NIH pentru a face cercetări de obținere a unor beneficii funcționale'. Într-o altă afirmație frapantă conținută în lucrarea de cercetare, Dalgleish și Sørensen spun că au dovezi că, după începerea pandemiei, oamenii de știință chinezi au luat mostre din virusul COVID-19 și l-au 'retroprocesat', făcându-l să pară că a evoluat în mod natural. Aceștia au declarat că au avut suspiciuni în legătură cu o serie de noi tulpini introduse brusc în bazele de date genetice de către oameni de știință preponderent chinezi la începutul anului 2020, la ani după ce au fost înregistrate ca fiind colectate.

”Credem că au fost creați viruși retro-ingineriți', a declarat Dalgleish pentru DailyMail.com. ”Au schimbat virusul, apoi au încercat să facă să pară că a fost într-o secvență cu ani în urmă'. În lucrarea lor, Dalgleish și Sørensen au subliniat, de asemenea, 'distrugerea, ascunderea sau contaminarea deliberată a datelor' în laboratoarele chineze și au remarcat că 'oamenii de știință chinezi care au dorit să își împărtășească cunoștințele nu au putut face acest lucru sau au dispărut'. ”Se pare că materialul virusului conservat și informațiile aferente au fost distruse. Prin urmare, ne confruntăm cu mari lacune în date care s-ar putea să nu fie niciodată completate”, au scris ei.

”Tulpinile 'apărute' după ianuarie 2020 nu sunt credibile... Timp de un an am deținut dovezi la prima față ale retro-ingineriei în China la începutul anului 2020”.

În ianuarie anul trecut, DailyMail.com a dezvăluit că oamenii de știință au avertizat asupra riscului ca agenți patogeni mortali să scape din laboratorul Wuhan încă de la deschiderea acestuia în 2017.

China a instalat în 2017, la Wuhan, primul dintre cele cinci până la șapte biolaboratoare planificate, concepute pentru o siguranță maximă, în scopul studierii celor mai riscante agenți patogeni, inclusiv a virusurilor Ebola și SARS.

Tim Trevan, un consultant în domeniul biosecurității din Maryland, a declarat pentru revista științifică Nature în acel an, când laboratorul era pe punctul de a se deschide, că se temea că cultura chineză ar putea face institutul nesigur, deoarece "structurile în care toată lumea se simte liberă să vorbească și deschiderea informațiilor sunt importante".

De fapt, virusul SARS 'evadase' de mai multe ori dintr-un laborator din Beijing, potrivit articolului din Nature.

Oficiali ai Departamentului de Stat al SUA au vizitat institutul din Wuhan în 2018 și au trimis două avertismente oficiale înapoi în Washington DC, alertând guvernul cu privire la siguranța precară de acolo, potrivit Washington Post.

Laboratorul național de biosecuritate din Wuhan, găzduit de Institutul de Virologie din Wuhan, a fost primul laborator din China care a fost clasificat la nivelul 4 de biosecuritate, cea mai sigură clasificare.

Dar Sørensen a declarat că el crede că virusul a scăpat din zonele de securitate mai puțin sigure ale institutului, unde crede că a fost efectuată cercetarea Gain of Function.

”Am văzut scurgeri de laborator și știm că se întâmplă. Știm, de asemenea, din rapoartele pe care le-am văzut, că la coronavirus se lucrează în laboratoare de nivel de biosecuritate 2 sau 3. Dacă se face Gain of Function în astfel de laboratoare, la ce vă așteptați?”, a spus el.

În februarie 2020, un cercetător în biomecanică moleculară de la Universitatea de Tehnologie din China de Sud, Botao Xiao, a publicat o lucrare în care susținea că ”coronavirusul ucigaș provine probabil dintr-un laborator din Wuhan”, subliniind problemele de siguranță din cadrul institutului.