ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Caii de curse sunt printre cele mai rafinat sensibile și fin acordate creaturi de pe pământ. Așa încât ce se întâmplă când le dai să poarte telefoane celulare în timpul curselor? Încep să cadă precum, ei bine, caii…” își începe Arthur Firstenberg sesizarea despre tragicele efecte apărute în această primăvară la Churchill Downs din Louisville, „casă” a renumitului Kentucky Derby.
 
Din 29 aprilie, de la startul sezonului, în absolut fiecare cursă, zi de zi, fiecărui cal i-a fost amplasat în harnașamentul de sub șa un dispozitiv wireless de monitorizare de forma unui iPhone, care nu-i mai fusese vreodată aplicat, ci abia începând cu sesiunile matinale pregătitoare dinaintea stagiunii competiționale 2023. Iar consecințele s-au dovedit deja a fi letale, într-atât de catastrofale încât s-a anunțat suspendarea întâlnirilor de primăvară cu începere din 10 iunie. Dar despre ce-i vorba, mai exact?

Churchill Downs găzduiește 3 campanii anuale, cu 4-5 zile de curse săptămânal în mai și iunie, una în septembrie și alta autumnală de-a lungul lunii noiembrie, faimoasa reuniune hipică de primăvară din Statele Unite ale Americii fiind însă curmată brusc în acest an înainte de termen, de sâmbătă 10 iunie, ca urmare a deceselor în serie în rândul cailor de curse, deși sezonul era programat între 29 aprilie și 3 iulie.

Anunțul suspendării sezonului primăvăratic a fost lansat în 2 iunie, odată ce oficialii au constatat că numărul cailor morți în curse în această primăvară, sau eutanasiați în urma accidentărilor suferite în concurs, a depășit cu mult și fără precedent orice recorduri negative înregistrate în acest sens în alte primăveri. Mai exact, nu mai puțin de 8 decese la doar 1.600 de starturi luate din 29 aprilie la Churchill Downs, așadar în strict numai și numai 5 săptămâni, după ce rata mortalității la nivelul Statelor Unite ale Americii la mia de cai care țâșneau în curse în întreg anul 2022 a fost 1,25.

Dar, după cum notează Arthur Firstenberg pe site-ul Cellular Phone Task Force, în articolul „Racehorses at Churchill Downs”, accesibil pe cellphonetaskforce.org la această legătură, „oficialii au inspectat cu atenție parcursul traseului și toate părțile terenurilor de curse, fără însă a găsi nicio schimbare față de precedentele reuniuni, așadar fără a exista vreun motiv al colapsului sau accidentării cailor, fără niciun motiv de a-i face mai susceptibili unor asemenea nefericite evenimente. Dar oficialii sunt în același punct fără vizibilitate precum întreaga societate: percep dispozitivele wireless și radiațiile pe care acestea le emit, ca și cum respectivele n-ar exista.”

Seria deceselor la prima vedere inexplicabile și aparent fără motiv începea tocmai la inaugurarea sezonului, pe 29 aprilie, când Parents Pride a căzut pur și simplu în timpul cursei și a murit, după ce a galopat normal în pregătirea evenimentului, iar nicio anomalie nu i-a fost detectată la nivel cardiac, neuronal și pulmonar, așa cum nici nu-i era găsită vreo substanță interzisă în organism, ori vreo otravă. Aceeași zi în care și Code of Kings își rupea gâtul în padoc, înainte de a fi expus în parada premergătoare cursei în sine, sfârșind prin a fi eutanasiat, în loc să ia startul. 

Debut de foarte rău augur, data de 29 aprilie aducând o unică noutate la startul ediției 2023, și anume aplicarea acestor dispozitive STRIDESafe de monitorizare a mișcărilor cailor cu o frecvență a înregistrărilor de 2.400 de ori pe secundă de-a lungul întregii curse, transmițând implicit 2.400 de pulsații ale frecvențelor radio (RF) secundă de secundă prin corpul calului în plin efort, în plină cursă. 

Dispozitivul conținând totodată o componentă GPS racordată comunicării cu sateliții la nivel global, dar și unui cip RFID implantat în partea stângă a gâtului fiecărui cal de curse, asigurând emiterea de semnal de-a lungul întregului galop.

Însă toate acestea înseamnă tocmai… emitere de radiații.

Iar după cum semnalează specific Firstenberg în același articol, „și pentru că fiecare dintre acești cai de curse poartă la copite veșminte confecționate din aluminiu – care este unul dintre cei mai buni conductori, în consecință frecvențele ce sunt induse atât din dispozitivul STRIDESafe cât și din cipul RFID chip prin organismul animalului sunt absorbite și re-radiate de către cele 4 încălțări ale sale. În plus, fiecare cal poartă nu doar una ci 6 antene fiecare, emițând radiații de-a lungul fiecărei întregi curse de la Churchill Downs. Așa încât, cu 14 cai în mod normal la startul fiecărei curse, sunt în total 84 de antene în proximitatea imediată a acestor cai galopând de-a lungul parcursului”.

Aceasta fiind așadar unica noutate introdusă cu începere din 29 aprilie la startul sezonului de la Churchill Downs, de când a apărut și seria deceselor, la prima vedere inexplicabile, aparent fără motiv.

Dar un nou numitor comun ar exista așadar fără doar și poate, iar Arthur Firstenberg l-a identificat ca atare, cu expertiza de care are parte, autor fiind al cărții „Curcubeul invizibil: o istorie a electricității și vieții”, administrator al „Apelului Internațional de stopare a 5G pe pământ și în spațiu”, administrând totodată și www.echoearth.org, ECHOEarth (Terminați cu telefoanele celulare aici pe pământ).

Și nu e ca și cum nu s-ar ști și n-ar exista un istoric de decenii al debilitării cailor de către frecvențele radio, evidențe în acest sens fiind relevate în cursul unei audieri efectuate în Noua Zeelandă, la Christchurch, iar antrenoarea de cai de curse Penny Hargreaves referindu-se într-un interviu dat în 1998 la efectele devastatoare avute mai mult sau mai puțin asupra tuturor celor 90 de cai din herghelie de pe urma unui turn radio FM din Ouruhia, 2 dintre aceștia și murind, forțată fiind să se relocalizeze într-o altă parte din Canterbury: "Erau foarte nervoși și zvăpăiați. Toți păreau a avea picioarele inflamate. Cai obișnuiți a fi transportați cu anii cu trailere, își pierdeau dintr-odată echilibrul. Și aveam mai multe puncte pe terenurile noastre pe care deveneau volatili și se accidentau, ori ne accidentau și pe noi… Am avut mulți veterinari uitându-se la cel mai bun cal al nostru în ideea de a-i rezolva problemele, dar niciunul n-a găsit un răspuns satisfăcător. Așa încât în cele din urmă l-am mutat într-un grajd despărțit de turnul radio printr-un mare siloz de grâne și copaci, iar după o lună nu mai avea deloc probleme, revenite odată ce l-am readus în fosta sa locație. Potcovarul a depus mărturie în audieri despre efectele frecvențelor radio asupra copitelor cailor, ca urmare a existenței aluminiului – conductor de electricitate, și cum picioarele lor își modificau forma. Aveam probleme săptămânale cu infecțiile lor, pe care nu le mai avusesem deloc înainte, iar notele de plată la veterinari erau odioase.”

Existau așadar demult indicii în domeniu, iar efectele imediate înregistrate de cai la Churchill Downs, după aplicarea noilor dispozitive, s-au manifestat în cascadă încă din prima săptămână de curse, după decesele din ziua inaugurală urmând și alte tragedii pe 2 mai, în cazul lui Take Charge Briana, eutanasiată în urma cursei în care se accidenta fără cale de vindecare la piciorul drept din față, respectiv Chasing Artie, colaps după încheierea cursei, în timp ce era condus la grajduri.

Le-au urmat alți și alți cai morți, deja în 6 mai și tocmai în ziua de Derby, Chloe s Dream, accidentat la genunchiul drept și eutanasiat, Freezing Point în aceeași reuniune și sfârșind tot eutanasiat. Și tot așa, în 13, 14 și 20 mai, iar în 26 mai și Lost in Limbo, din fotografia de suport a articolului, care avea a fi scos de pe traseu spre finele cursei, ulterior eutanasiat. Ceea ce mai pățea și Kimberley Dream în 27 mai, cu același sfârșit tragic, la exact o lună după ce calul Wild on Ice era eutanasiat în urma unei accidentări în pregătirea noului sezon.

Deja 9 decese în antrenamente și curse din 27 aprilie până-n 27 mai, cu măcar 8 prea… multe, de-ajuns era de-ajuns, sezonul fiind suspendat. 

Iar evidențele clare pentru cunoscători ai pericolelor radiațiilor frecvențelor radio și transmițătorilor celulari, precum Arthur Firstenberg, a cărui consemnare pe marginea deceselor cailor de curse de la Churchill Downs a fost preluată și de thetruthseeker.co.uk la această legătură.

De fapt, efectele vătămătoare ale radiațiilor electromagnetice sunt cât se poate de cunoscute și pentru specia umană, exacerbate fiind consecințele acestora în cursul „pLandemiei” în care au avut un tacit rol ascuns dar cât se poate de semnificativ, însă bine camuflat, despre acest subiect semnalându-se repetitiv în aceste pagini încă din 2020, iar mai explicit în articolul intitulat „Studiu comparativ: 95% mai multe ”cazuri”, 126% mai multe decese ”Covid” în țări cu 5G. Studiu din Spania: numărul infecțiilor, mai mare cu 220% în țări cu 5G. Studiu: infectări detectate doar pe vasele de croazieră cu tehnologie 5G tocmai instalată. Literatură de specialitate PubMed despre ”viruși” și cristale hexagonale din nanofibre, detectate la pacienți cu Boala Morgellons – legături între Covid-19 și 5G. Coronavirus, inginerie genetică cu scop specific, asociat implementării tehnologiilor 5G-6G: oameni ca dispozitive de comunicare, puls bioelectric detectat prin cristalele hexagonale. România pe harta interactivă globală 5G, de la 21 stații în 2020 la 29 în 2021”, accesibil la această legătură: https://sporttim.ro/sport-2/studiu-comparativ-95-mai-multe-cazuri-126-mai-multe-decese-covid-in-tari-cu-5g-studiu-din-spania-numarul-infectiilor-mai-mare-cu-220-in-tari-cu-5g-studiu-inf

Dar în vreme ce unii conștientizează efectul negativ subit sau în timp al acestor tehnologii, și în România sunt destui prozeliți spălați pe creier care, la fel cum au crezut de exemplu plini de zel și pripeală în rolul „binefăcător” al măștilor, distanțării sociale, testării ori așa-zisei „vaccinări”, se aruncă bunăoară la fel de nechibzuit întru a elogia public printre altele „beneficiile” inovațiilor precum Inteligența Artificială – de care n-ar trebui bineînțeles în opinia lor să ne temem absolut deloc, asemenea „pericole publice” cu roluri cheie de așa-ziși „formatori de opinie” mișunând printre noi, chiar și în Timișoara ori alte principale orașe ale țării. Sunt cultiști ai „crezului în știință”, pseudo-știință ducând și în cazurile specifice de mai sus la vătămare, debilitare, suferință organică și în cele din urmă moarte, care va să zică nu mor caii când vor câinii, ci când „lovește tehnologia” celor cu lozinca de propagandă „Noi credem în știință”.