ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Dezinformarea și știrile false au avut un impact negativ mai mare în zonele rurale, probabil datorită mai multor factori, cum ar fi lipsa educației, statutul social și economic scăzut și sărăcia, factori care au dus la scăderea încrederii în beneficiile vaccinării", a declarat Gheorghiță la Euronews (citiți A treia doză de otravă, al patrulea val de minciună). Nu știm cât de lipsit de educație este Robert De Niro dar, totuși, fiind puțin mai celebru decât col. Gheorghiță de la sculărie îi prezentăm mai jos poziția alături de alte celebrități care nu au încredere în „știința” experimentală impusă cu forța și cu bani. Cât mai mulți bani.

Citiți lista de mai jos, publicată de site-ul Genetic Literacy Project, pentru a afla care vedete de la Hollywood (dar nu numai) sunt anti-vaccin, în general:

1. Jenna Elfman
 

Jenna Elfman este cunoscută mai ales pentru rolul principal din serialul ABC Dharma. În 2015, ea și-a exprimat opinia pe Facebook cu privire la un proiect de lege din California care elimina din cerințele de vaccinare în școli scutirile pe motive de convingeri personale. În postarea sa, ea afirmă: „Nu există nicio criză de sănătate (decât dacă vor să creeze una - așteptați...) și, sincer, sunt uimită că trebuie să ne luptăm atât de mult pentru drepturile noastre părintești ca americani, ÎN AMERICA.” Elfman este, de asemenea, membră a Bisericii Scientologice.

2. Jenny McCarthy
 

Fiul lui Jenny McCarthy, Evan, s-a născut în 2002 și a fost diagnosticat cu autism 3 ani mai târziu. McCarthy crede că vaccinurile pe care le-a primit fiul ei au cauzat această tulburare. Deși neagă că este anti-vaccin, ea a fost descrisă de Daily Beast ca fiind cea mai proeminentă reprezentantă a ideologiei antivaccinare din țară. Deși fiul ei a fost diagnosticat ulterior cu o boală adesea confundată cu autismul, McCarthy nu și-a retras niciunul dintre comentariile sale.

3.  Jim Carrey

 
 
Jim Carrey este renumit pentru filme precum „Ace Ventura” și „The Mask”. Într-o postare pe Twitter, Carrey a scris: „Ei spun că mercurul din pește este periculos, dar forțarea tuturor copiilor noștri să fie injectați cu mercur în timerosal nu prezintă niciun risc. Are sens?” Apoi a postat: „Repet! EU SUNT PRO-VACCIN/ANTI-NEUROTOXINĂ, la fel ca Robert Kennedy Jr”, un cunoscut activist antivaccinare. 

4. Robert De Niro
 

Robert De Niro, un actor cunoscut mai ales pentru rolurile sale din „”Taxi Driver și „Nașul”, Partea a 2-a, a fost convins pe deplin de filmul „Vaxxed: From Cover-up to Catastrophe” („Vaccinat: De la mușamalizare la catastrofă”), un documentar care prezintă toate problemele provocate de vaccinarea copiilor. De Niro a declarat: „Eu, ca părinte al unui copil cu autism, sunt îngrijorat. Vreau să știu adevărul”. Potrivit Fox News, De Niro, care s-a alăturat campaniei lui Kennedy, a declarat că nu este complet anti-vaccin, dar cere mai multe informații. „Eu mă vaccinez tot timpul, iar copiii mei au fost vaccinați, dar ceva nu este în regulă și trebuie îndreptat”, a spus el.

5. Cindy Crawford

 
 
Cindy Crawford este un supermodel de renume mondial. Aceasta a promovat pe Twitter un alt film anti-vaccin, „Trace Amounts”, care prezintă legătura dintre mercurul din vaccinuri și autism.

6. Alicia Silverstone
 

Actrița Alicia Silverstone a devenit celebră la sfârșitul anilor '90, după ce filmul „Clueless” a devenit un mare succes. Cu toate că nu se opune categoric reglementării guvernamentale în materie de vaccinuri, ea a declarat: „Deși nu a existat un studiu concludent cu privire la efectele negative ale unei astfel de programări riguroase de tipul "one-size-fits-all" (universal - n.n.) și "shoot-'em- up" (toate dintr-o lovitură - n.n.) - cu referire la vaccinurile polivalente, care combină doze de vaccinuri diferite, pentru mai multe virusuri - n.n., există tot mai multe dovezi empirice din partea medicilor care au primit telefoane disperate [din partea unor părinți] care susțineau că copilul lor „nu a mai fost niciodată la fel” după ce a primit un vaccin”.

7. Charlie Sheen
 

Charlie Sheen, celebru pentru rolul său din serialul „Two and a Half Men”, are două fiice cu fosta sa soție Denise Richards. Cuplul a avut o ceartă atât de mare în legătură cu vaccinarea copiilor lor, încât au ajuns în instanță. Din păcate, Richards, care susține vaccinarea, a câștigat bătălia.

8. Donald Trump
 

Înainte de a deveni președinte, Donald Trump s-a alăturat, în 2014, taberei antivaccinare. El a susținut că vaccinurile sunt nesigure și a declarat pe Twitter: „Dacă aș fi președinte, aș face presiuni pentru vaccinări corecte, dar nu aș permite injectări masive deodată (referire la vaccinurile polivalente - n.n.), cărora un copil mic nu le poate face față - AUTISM”.

9. Danny Masterson
 

Danny Masterson, din celebrul „That 70s Show”, a atras susținere pentru o petiție anti-vaccin. Pe Twitter, el a postat: „Bună, prieteni. Ajutați-mă să lupt împotriva fascismului californian și semnați această petiție. Nimeni nu ne spune cum să trăim, am dreptate?!!!!”. Danny face parte, de asemenea, din Biserica Scientologică.

10. Mayim Bialik
 

Mayim Bialik, care o interpretează pe Amy Farrah Fowler în serialul „Big Bang Theory”, are un doctorat în neuroștiințe. La un moment dat, ea a declarat: „Suntem o familie care nu se vaccinează, dar nu am nicio așteptare în ceea ce privește deciziile individuale ale oamenilor. Noi ne-am bazat pe cercetări și pe discuții cu pediatrul nostru și am fost mulțumiți de această decizie, dar, evident, există multe controverse în această privință”. Cu toate acestea, ani mai târziu, se pare că s-a răzgândit, spunând: „Aș dori să risipesc zvonurile despre poziția mea cu privire la vaccinuri. Nu sunt anti-vaccin. Copiii mei sunt vaccinați. A existat atât de multă isterie și furie în legătură cu această problemă și sper că acest lucru clarifică lucrurile în ceea ce mă privește”.