ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriel Onel, un copil de 9 ani din orașul Negrești, jud. Vaslui, suferă de leucemie limfoblastică, fiind internat în Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Băiatul are nevoie urgentă de sânge din partea unor donatori (bărbați) cu grupa sanguină 01 pozitiv. Cei care doresc să îl ajute sunt rugați să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” de la Iași.

„Bună ziua! Mă numesc Gabriel, am 9 ani și sufăr de cancer în sânge. Vă rog frumos să donați grupa sanguină 01 pozitiv, numai de la bărbați, pentru a-mi salva viața! Cei binevoitori trebuie să se prezinte la Sfântul Spiridon la centrul de transfuzii pentru a dona. Ajunși acolo, trebuie să menționați că vreți să donați trombocite pentru ONEL Gabriel, diagnosticat cu Leucemie limfoblastică cu celula T, internat la spitalul Sfânta Maria Iași. Vă mulțumesc anticipat și Dumnezeu să vă ajute că vreți să-mi salvați viața!”, este anunțul publicat de părinții copilului pe portalul ȘtiriEst.ro 

Leucemia este un termen care acoperă un grup mai mare de boli ce afectează sângele, măduva osoasă și sistemul limfoid, afecțiuni manifestate ca tumori hematologice.