ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul de noi infectări cu COVID-19 raportate în decurs de 24 de ore în Israel a depășit pentru prima dată pragul de 1.000 de cazuri în ultimele patru luni, a anunțat sâmbătă Ministerul Sănătății israelian, relatează agenția germană de presă DPA, preluată de Agerpres.

Aceasta în contextul în care Israelul este cea mai vaccinată țară din lume și graficele Ministerului Sănătății (sursa aici - grafic recent mai jos) arată că vaccinații sunt afectați în număr mult mai mare decât nevaccinații de așa-numita „varianta Delta” a Covid numită de vaccino-sceptici „varianta Pfizer”.

Astfel, Ministerul a precizat că 1.118 de noi cazuri au fost înregistrate în decurs de 24 de ore, cel mai mare număr raportat de la mijlocul lunii martie, după cum prezintă și Times of Israel.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat vineri că „varianta Delta” a coronavirusului a provocat o creștere a numărului de infectări la nivel mondial, inclusiv în "țările (cu un număr mare de persoane) vaccinate, precum Marea Britanie, SUA și Israel", transmite sursa citată.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri, Israelul intenționează să reintroducă restricții în ceea ce privește reuniunile cu peste 100 de persoane în spațiile închise începând de miercuri. Absurd, numai cei care au fost vaccinați, au avut boala sau persoanele cu rezultate negative la testele COVID vor putea participa la astfel de evenimente, deși se dovedește că tocmai vaccinații transmit și se îmbolnăvesc pe capete de „varianta Delta”. În plus, măștile vor fi din nou obligatorii în spațiile închise.

Bomba acum urmează: "Este clar că problema nu poate fi rezolvată doar prin vaccinare", a adăugat Naftali Bennett.

La întâlnirea cu factori de securitate și sănătate la care a făcut această afirmație, Bennet a mai susținut că "nu se știe în ce măsură ajută vaccinurile existente împotriva variantei Delta dar eficacitatea acestora este mai slabă decât am sperat", conform Times of Israel.

Vaccino-scepticismul exprimat de noul premier al Israelului, venit după aranjamentele pre-electorale pe care le făcuse Benjamin „Bibi” Netanyahu cu șeful Pfizer, Albert Bourla, riscă să arunce în aer toată „narațiunea” pro-vaccinistă raportată la „modelul Israel”. Dacă Israelul se întoarce la măsurile și restricțiile anterioare vaccinării atunci vaccinul nu mai este așa de „salvator” precum a fost „propovăduit”.