Nivelul de radiații pe teritoriul României nu a crescut, în urma exploziei din Rusia, a afirmat, miercuri, Cosmin Ghiță, directorul general al Nuclearelectrica, într-o conferință de presă, transmite Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, directorul general al Nuclearelectrica a precizat că nu a primit vreo informare în legătură cu incidentul din Rusia.

„Nu am primit niciun fel de informare decât cea de publică. Este un incident militar. Așa cum a arătat și CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare - n.r.) nu există o creștere a nivelului de radiații. Nici noi, la Cernavodă, unde monitorizăm aceste emisii, nu am sesizat o creștere a nivelului de radiații”, a arătat Ghiță.

Vinerea trecută, primăria orașului Severodvinsk din Rusia a informat cu privire la o 'creștere pentru scurt timp' a radioactivității după explozia produsă joi la o bază de lansare a rachetelor în regiunea Arhanghelsk (nord-vestul Rusiei), în timpul testării unui motor de rachetă pe bază de combustibil lichid, deflagrația fiind urmată de un incendiu, potrivit AFP, Reuters, RBC și postului de radio Govorit Moskva.

Ministerul Apărării rus a dat asigurări că „nu există niciun fel de contaminare radioactivă” și că nivelul este normal.

Agenția atomică rusă Rosatom a informat, luni, că a fost vorba despre un test eșuat cu rachetă cu propulsie nucleară și că cinci angajați ai săi au decedat în acest incident.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews