ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A existat un număr tot mai mare de povești despre piloți și însoțitori de bord care au suferit stopuri cardiace și decese subite în timpul zborului și iată câteva dintre ele care au ajuns în mass-media, prezentate de Dr. William Makis, pe Substack.
 
Pilot instructor britanic, 57 de ani, a murit subit în timpul zborului (Jun.2022)
Potrivit unui raport de siguranță recent publicat cu privire la incident, pilotul a crezut că colegul său se prefăcea că doarme în timp ce cei doi efectuau un circuit în apropierea aeroportului Blackpool din Lancashire, Anglia, pe 29 iunie 2022. La scurt timp după decolare, instructorul a leșinat. Pilotul îl cunoștea bine pe instructorul în vârstă de 57 de ani și a crezut că acesta se prefăcea că doar trage un pui de somn. Cu toate acestea, când a aterizat avionul, iar copilotul său se odihnea în continuare pe umărul său și nu răspundea, și-a dat seama că ceva nu era în regulă.
 
Un examen post-mortem a concluzionat că acesta a murit din cauza unei insuficiențe cardiace acute. El trecuse un control medical cu patru luni înainte. Raportul a constatat că nu existau indicii că instructorul nu se simțea bine.

„Persoanele care au vorbit cu el în dimineața incidentului au spus că era vesel ca de obicei și nu existau indicii că se simțea rău", se arată în raport.

Pilot din SUA în vârstă de 54 de ani, a murit în  timpul zborului (20.11.22)

Un zbor American Eagle 3556 operat de Envoy Air de la Chicago la Columbus s-a întors pe aeroportul O'Hare pe 20 noiembrie 2022, după ce căpitanul a leșinat și a devenit inconștient la scurt timp după plecare. Datele arată că zborul se afla la doar 10 minute de la decolare când s-a petrecut tragedia. Căpitanul în formare a fost declarat ulterior decedat la spital. Envoy nu a făcut niciun comentariu cu privire la cauza urgenței medicale. Air Line Pilots Association, sindicatul care îi reprezintă pe piloții Envoy, nu a făcut niciun comentariu.

O știre a relatat că pilotul în vârstă de 54 de ani, Patrick Ford, a făcut rapelul COVID-19 cu 2 zile înainte și că se simțea „amețit” în timpul decolării
 
 

Pilotul Boeingului Ikar Airlines a murit în timpul zborului prin Rusia (20.Sep.22)

Un pilot a murit subit în timpul unui zbor între orașele rusești Novokuznetsk și Sankt Petersburg, duminică (18 septembrie 2022), au declarat oficialii pentru presa de stat.  Autoritățile au declarat pentru RIA Novosti că pilotul fără nume, identificat ca fiind comandant de zbor, s-a simțit rău în timpul călătoriei. Comandantul a murit înainte ca pilotului să i se poată acorda îngrijiri medicale, au declarat oficialii. Ikar Airlines este cunoscută și sub numele de Pegas Fly. Cauza decesului pilotului nu a fost dezvăluită.

Pilotul zborului Citilink Indonesia, în vârstă de 48 de ani, a murit după ce a aterizat avionul (20 iulie 22)
 
 

Zborul Citilink Indonesia - un Airbus A320 care transporta peste 100 de pasageri - plecase de pe aeroportul internațional din Surabaya, în provincia Java de Est, și se îndrepta spre orașul Ujung Pandang din provincia Sulawesi de Sud, pe 21 iulie 2022.  Pilotul, Boy Awalia, în vârstă de 48 de ani, a suferit o urgență de sănătate la 15 minute după decolare și a fost nevoit să se întoarcă la aeroport înainte de a fi transportat de urgență la un spital, unde a murit ulterior. 

Compania aeriană a precizat că a efectuat controale de sănătate înainte de zbor pentru tot echipajul de serviciu și că aceștia au fost „declarați apți ”, potrivit unei declarații a lui Dewa Kadek Rai, directorul președinte al PT Citilink Indonesia.

Pilotul companiei Biman Bangladesh Airlines, în vârstă de 44 de ani, a murit în timpul zborului în urma unui atac de cord masiv (aug.2021)                                                                                                                                                                       

 


Căpitanul Nawshad Ataul Quaiyum, pilot al companiei Biman Bangladesh Airlines, care a suferit un atac de cord masiv în timp ce se afla la comanda unui zbor Muscat-Dhaka la 30 august 2021, a murit într-un spital din India. El avea 44 de ani. Quaiyum pilota un avion care transporta 124 de pasageri. După ce i s-a făcut rău, avionul a fost preluat de copilot. 

Însoțitoarea de zbor al companiei Air Albania, în vârstă de 24 de ani, a murit subit în timpul zborului, după ce avionul a aterizat în Marea Britanie (dec.2022)
 

Greta Dyrmishi, în vârstă de 24 de ani, membră a echipajului de cabină al companiei Air Albania, călătorea de la Tirana, capitala Albaniei, la Essex, în Marea Britanie, pe 21 decembrie 2022, când a leșinat brusc după ce avionul a aterizat. Paramedicii i-au aplicat manevre de resuscitare, dar ea a murit. O autopsie a constatat că tânăra de 24 de ani a murit din cauza sindromului morții subite la adulți (SADS). ActiveNews a prezentatul cazul ei AICI. 

Într-o declarație emisă de Air Albania la momentul decesului însoțitoarei de bord se arată următoarele „Pe 21 decembrie, după debarcarea pasagerilor din zborul nostru spre Londra, unul dintre membrii echipajului nostru de cabină, Greta Dyrmishi, a suferit un atac de cord. Chiar și după ce toată asistența medicală a fost oferită imediat, tot am pierdut-o".

Însoțitorul  de bord a Gulf Air a murit în urma unui atac de cord în timpul zborului (2022 noiembrie)

Însoțitorul de bord Yasser Saleh Al Yazidi s-a îmbolnăvit după ce zborul Gulf Air de șapte ore și jumătate a decolat din Bahrain cu destinația Paris (click aici). Piloții au fost nevoiți să facă o aterizare de urgență la doar câteva ore de la începerea călătoriei, în Erbil, Irak. Aceștia ajunseseră la 34.000 de metri în aer când membrul echipajului a suferit atacul de cord, a declarat directorul aeroportului din Erbil.

În ciuda faptului că membrul echipajului a fost dus la spital imediat după aterizare, Yasser a fost declarat mort la sosire.
 
De asemenea, au existat o serie de accidente neobișnuite de elicopter în Canada în 2022. Mă tem că ne apropiem de un dezastru aerian major în 2023, ca urmare a leziunilor suferite de piloții vaccinați cu COVID-19. Este important de menționat că acestea nu sunt singurele cazuri de piloți care au suferit stopuri cardiace în timpul zborului, soldate cu un accident, deoarece cunosc și alte incidente care nu au fost raportate corespunzător în mass-media. De asemenea, am intrat în contact cu piloți care sunt profund îngrijorați de leziunile cauzate de vaccinul COVID-19 pe care le suferă în prezent colegii lor piloți și de ceea ce înseamnă acest lucru pentru siguranța călătoriilor aeriene în viitor.