ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia "grotescă" și "ridicolă" a unei organizații de caritate care poartă numele lui Sir Winston Churchill de a-și schimba numele a dus astăzi la apeluri pentru ca șeful și consiliul de administrație, care se bazează pe "semnul de virtute", să demisioneze pentru "rescrierea istoriei", relatează Daily Mail. 

Winston Churchill Memorial Trust a eliminat de pe site-ul său de internet imaginile cu liderul din timpul războiului și își schimbă numele în Churchill Fellowship. Astăzi a făcut o întoarcere parțială, reintroducând fotografia sa, dar insistând asupra schimbării numelui, susținând că vechiul nume era "derutant".

Administratorii au fost de acord să-și schimbe numele în Churchill Fellowship și să-l șteargă de pe site-ul său web, într-o nouă furtună care a stârnit furie față de Julia Weston, directorul executiv al organizației de caritate, care câștigă 100.000 de lire sterline pe an.

Voluntarii loiali din cadrul fundației au declarat că aceasta "rescrie istoria" și au subliniat că fostul prim-ministru a fost votat frecvent drept cel mai mare britanic din toate timpurile. Unul dintre ei a spus: "Este de necrezut că omul care a salvat această națiune în cel mai întunecat moment al nostru se vede anulat în acest fel". 

O declarație oficială de pe website-ul fundației a declarat aseară: "Astăzi există o controversă cu privire la anumite aspecte ale vieții lui Sir Winston. Multe dintre opiniile sale despre rasă sunt considerate în general inacceptabile astăzi, o opinie pe care o împărtășim". Activiștii de stânga l-au atacat pe Sir Winston Churchill de ani de zile, acuzându-l de rasism, subliniind legăturile sale cu trecutul colonial al Marii Britanii și chiar comparându-l cu Adolf Hitler. Statuia sa din Parliament Square a fost, de asemenea, defăimată în timpul protestelor BLM din Londra. 

Organizația caritabilă, care finanțează cercetări academice și al cărei președinte este chiar nepotul lui Sir Winston, Jeremy Soames, a fost înființată folosind în principal donații publice după moartea sa în 1965, pe fondul unei revărsări de durere și al unor donații financiare din partea unei națiuni recunoscătoare care dorea să își amintească de cel mai mare prim-ministru britanic din toate timpurile.

În ultima vreme, activiștii de stânga au încercat să revizuiască modul de gândire cu privire la Churchill, unii atacând statui ale acestuia și cerând ca numele său să fie șters de pe clădiri.

Dar există o reacție din ce în ce mai puternică împotriva acestei mișcări, în timp ce istorici importanți și familia sa lucrează neobosit pentru a-i menține reputația.

La începutul acestei luni, BBC a fost nevoit să susțină parțial o plângere în care se spunea că atitudinea lui Churchill față de foametea din Bengal era rasistă.

BBC a recunoscut că reportajul din News At Ten nu a respectat liniile directoare privind imparțialitatea, întrucât nu a oferit puncte de vedere alternative cu privire la acțiunile lui Churchill în legătură cu dezastrul umanitar.

Liderul din timpul războiului a înregistrat o altă victorie pentru moștenirea sa în iunie, când un grup de academicieni "treziți" a fost eliminat de la un colegiu din Cambridge pentru a-l critica pe Churchill.

Se pare că profesorii și studenții de la Churchill College au decis să desființeze grupul după o presiune puternică pentru a anula o serie de evenimente ale acestuia. 

Voluntarii de la The Winston Churchill Memorial Trust au rămas furioși din cauza încercării organizației caritabile de a-l șterge pe Sir Winston.

Unul dintre ei a declarat pentru The Sun: "A fost votat, de către oameni, drept cel mai mare britanic într-un sondaj BBC în 2002, dar acum este șters din propria sa organizație caritabilă de către brigada de răniți. 

"Nu vă puteți imagina ce ar avea de spus despre toate astea, dar sunt sigur că nu ar crede că a fost cel mai bun moment al Marii Britanii".

Militanții Woke îl au de mult timp în vizor pe Sir Winston și moștenirea sa din cauza a ceea ce ei percep ca fiind atitudinile și politicile sale rasiste.

Controversele din jurul domniei sale includ dacă ar fi putut acționa mai decisiv pentru a preveni foametea din Bengal, care a provocat trei milioane de morți în India în 1943.

Fostul premier este acuzat că i-a considerat pe indieni ca nefiind demni de a fi salvați.

Apărătorii săi spun că acesta se afla în război la acea vreme și că a acționat rapid, având în vedere circumstanțele, pentru a rezolva o problemă care nu a fost provocată de el.